Geografia. Visita al Port de Tarragona. 12/12/2007

El passat 12/12/2007 es va realitzar una visita al port de Tarragona amb l’alumnat del segon curs del batxillerat de la modalitat social. Aquesta sortida es va realitzar conjuntament amb la matèria de Llatí, i els i les alumnes del batxillerat humanístic.

Per a més informació d’aquesta activitat es pot visitar el bloc de la matèria de Geografia de 2on de batxillerat.

Objectius de la sortida

Amb aquesta visita al Port de Tarragona es volia que els i les alumnes de Geografia

  1. veiessin quins usos de sòl i quines activitats es donen en l’interior d’aquesta infraestructura portuària.
  2. quina relació té aquesta infraestructura amb la ciutat de Tarragona.
  3. cóm es produeixen les entrades i sortides de mercaderies al Port.

Organització de la sortida

Es va adreçar un fax al President de l’Autoritat Portuària de Tarragona per a sol.licitar la Golondrina per a navegar per les dàrsenes del Port.

El mode de transport escollit va ser el tren (rodalies fins a Sant Vicenç de Calders, canvi de tren i després tren regional de Sant Vicenç fins a Tarragona).

La visita

En primer lloc es va visitar el Museu del Port de Tarragona, localitzat al Moll de Costa, en el sector proper al Moll del Serrallo. En aquest Museu es pot veure l’evolució històrica del Port de dels romans fins a l’actualitat.

Dins del mateix museu, al fons de la sala, hi ha una fotografia aèria mural de les instal.lacions del Port. Es pot activar una presentació on es van mostrant els diferents fases d’ampliació del Port, així com els molls, les seves característiques tècniques i mercaderies que es carreguen/descarreguen.

A continuació, a les escales reials, a la confluència del moll de Costa amb el el Moll xxxx es va pujar a la Golondrina que va iniciar el recorregut d’uns 45′ fins a rribar a la bocana del Port. Aquesta navegació va acompanyada d’un audio que va indicant els noms dels molls i una breu explicació dels seus usos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *