CURS 6: KINESIOLOGIA EDUCATIVA

Camins de benestar: Kinesiologia educativa – Brain Gym i educació emocional

Formadora
Anna Ardévol Ribó

A qui s’adreça
Professorat en general

Breu descripció
«El moviment és la clau de l’aprenentatge» diu el Sr. Denisson creador de la Kinesiologia Educativa. Kinesiologia o cinesiologia educativa és una tècnica motriu que facilita la connexió de les diferents àrees cerebrals, és a dir, fer funcionar el cervell de forma integrada (dreta-esquerra, dalt-baix, davant-darrere), i integrada vol dir que aquestes zones s’activen i funcionen al mateix temps. Etimològicament kine vol dir moviment i logia, cognició, per això aquests exercicis també es coneixen amb el nom de brain gym o «gimnàstica del cervell». Els exercicis motrius són fàcils i senzills d’aplicar i es poden incorporar en qualsevol dinàmica familiar, laboral o personal. Es treballa en l’àmbit neuronal connectant les diferents àrees cerebrals, afavorint un treball més global i eficaç; sense esforç ni estrès innecessari el cervell treballa com un tot i beneficia globalment tots els aspectes de la vida de la persona. L’educació emocional té com a objectiu desenvolupar les competències emocionals de la persona, la Kinesiologia és un bon reforç en l’aspecte neurològic.

Continguts
– Kinesiologia Educativa Estructura i funcionament del cervell
– Competències emocionals
– Exercicis pràctics de Kinesiologia
– Exercicis pràctics d’Educació Emocional
– Aplicacions pràctiques a la vida personal i a l’escola
– Bibliografia i centres de referència.

Observacions
És un curs pràctic i participatiu, on es prioritzarà el fer i el sentir més que el contingut, tot i així disposareu de la informació teòrica suficient per entendre la dinàmica dels exercicis i els seus beneficis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *