EL TSUNAMI DE JAPÓ

 

 

El tsunami de Japó és una de les catàstrofes naturals més grans del món.

 

La causa del tsunami va ser que dues plaques tectòniques van col.lidir entre elles, i com que va ser a l’ oceà Pacífic, el moviment que va originar va formar onades de més de deu metres.

 

El mal que ha causat aquest tsunami ha estat brutal, sobretot perquè ha causat molts danys a les famílies que vivien a la zona, al costat del mar.

De moment el resultat del desastre ha estat de 20.000 morts i molts desapareguts. Encara no han trobat tots els cossos i els segueixen buscant.

 

Però aquest desastre no acaba aquí, perquè a més de les víctimes del tsunami, s’han trobat més de 10 milions de persones que poden estar afectades per la radioactivitat, ja que la central nuclear de Fukushima va resultar afectada per les onades del tsunami i va explotar.

També els cultius, els animals i els peixos, poden resultar afectats per la radioactivitat, el que pot ser un problema a nivell mundial.

 

 

Jo crec que tots els països estan alarmats per les consqüències del tsunami, però el Japó se’n sortirà com sempre ho ha fet.

 

                                                      

Guillem García 6è B