Pesca

 

riu19

En aquells anys una de les aficions més estimades per la gent era la pesca, si bé el peix no era de molt bona qualitat, ben arreglat i amanit també era bo. Hi havia carpes, bracs, anguiles, granotes i crancs. Pescar era un gran afició i distracció. També atreia els foresters que venien de tot arreu, especialment de Vic i els estiuejants del poble. El millor pescador de la Garriga era en Doltre que era veí del gorg de la Doma. Sovint  s’enfadava quan li espantaven els peixos. Els vailets guanyaven algun cèntim venent cucs de terra als senyors. Les canyes d’aquella època eren molt rudimentàries. Agafàvem una canya qualsevol i hi enganxàvem un cordill, una baldufa i dos hams. Avui en dia, tot i que encara trobem peixos al riu Congost, ja no s’hi pesca.

Imatge: Fotografia cedida per la Fundació Maurí

Text: Extret del text original d’Antoni Viñas

Gerard Aragay, Martí Torrell, Bruno Domínguez, Simó Valls

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *