Ja estem a sisè!

Hola!
Enguany a la classe som setze -tretze nois i tres noies- i estem molt contents de poder formar part ja del grup dels més grans del cole! Aquest any, els noms de les classes del grup de grans, van relacionats amb personatges importants de la Mediterrània. Nosaltres ens diem la classe de Dalí.
Per qui no ho sàpiga, Salvador Dalí, va néixer a Figueres, el maig de 1904 i va morir a la mateixa ciutat el gener de 1989. Va ser pintor, decorador i escriptor empordanès, i va ésser un dels principals representants del surrealisme, però també va fer cinema, escultura, moda, joieria i teatre (com a dissenyador de vestuari i com a escenògraf).

 

Publicat dins de General | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

Projecte: Per què les flors són com són?

Ha arribat la primavera i amb la primavera ens arriben les flors i els insectes. Hem agafat la camera i cap a la muntanya a fer fotos de les flors i els insectes.
Aquesta sortida ens ha fet preguntar-nos per què les flors són com són i com és que sempre tenen insectes a prop.

conversa inicial

Ens hem proposat fer unes flors inventades. Només sabent el lloc on viu i l’agent pol·linitzador, ens hem inventat una flor, el seu nom i hem pensat en com ha de ser per facilitar que el polen arribi al pistil.

Les tenim exposades a l’entrada de l’escola.

ÀLBUM FOTOS FLORS INVENTADES

Publicat dins de General | Deixa un comentari

APADRINAMENTS DE LECTURA

El passat dimarts 10 d’abril es va iniciar els apadrinaments de lectura: Els grans vam apadrinar als de cicle inicial. Van ser, però els de 1r els qui van escollir el nen o nena que volia que els apadrinés. La primera setmana van ser els de cicle inicial els qui van escollir els llibres. La segona setmana vam ser nosaltres els qui vem escollir els llibres. Dimarts 24 anirem a visitar les bibliotecas de les aules i la de la mediateca i el dijous els mestres ens faran una lectura ambientada:Acabarem la tarda compartint el berenar.

FOTOS ACTIVITAT

Publicat dins de Entrem i sortim, General | Deixa un comentari

CANTANIA

Els nens i nenes de cinquè i sisè durant tot el curs, en format taller, han estat preparant la Cantata, 50 milions de segons, que el passat 9 de maig van presentar a l’Auditori de Barcelona. L’esforç i la dedicació van valdre la pena. Cantar davant de tanta gent va ser una experiència unica.

AUDITORI

Publicat dins de Entrem i sortim | Deixa un comentari

Bandolerisme

El dimecres 11 d’abril del 2012, cicle superior hem anat a la Vall d’Horta i ens van acompanyar dos monitors que representaven els bandolers, Joan Muntada i Capablanca, de Sant Llorenç Savall. Quan vàrem arribar, ens van explicar coses sobre el bandolerisme: el Capablanca se’n va anar a una reunió que feia es va asseure darrere de la persona que no li queia bé i li va tallar la capa, després li va donar una nota que deia mira darrere teu i va utilitzar aquella capa per robar. En Joan Muntada i en Capablanca eren de la mateixa quadrilla fins que un dia es van barallar per uns diners que havien robat; en Capablanca deia que li tocava més botí perquè havia tingut la idea i en Joan Muntada deia que se’l tenia de quedar ell.
Un cop explicades les discusions que tenien aquests dos bandolers, vam fer dos grups, els Cadells i els Nyerros i encara ens vam tornar a dividir en 2 grups. Vam fer diverses activitats com una que es tractava de buscar un codi per aconseguir 4 monedes; per aconseguir-ho teníem un mapa, la brúixola i unes pistes enganxades als arbres.
La que ens va agradar més va ser el tir amb un arc i una diana de cartró. Un dia especial, diferent però que ens va fer posar en joc les nostres habilitats, els nostres coneixements, sobretot en lectura, escriptura i comprensió lectora. I a la vegada va ser el punt de partida de les totes les activitats que durem a terme en aquest ABRIL ENTRE LLETRES.

Publicat dins de Entrem i sortim | Deixa un comentari

sortida al Macba

Els nens/es de cicle superior hem fet una sortida al Macba per continuar el projecte artístic que acabem d’iniciar.

En els tallers que vam fer vem distribuir-nos en tres grups, i vem veure obres d’art que ens van impresionar!!! els materials utilitzats eren de tota mena: vídeos, sons, metalls, pantalles… fins i tot vem poder entrar dins d’una obra d’art.

Tot el que vem veure ho podríem resumir en :

 • Els artistes expressen, comuniquen idees, sentiments iopinions…
 • Els artistes utilitzen materials i tècniques molt diferents.
 • Els materials poden tenir diferentssignificats segons l’artista que els usa.

Ens vam divertir molt, durant la posada en comú d’aquesta activitat i ens hem preguntat: estic dins d’una obra d’art quan sóc dins de l’aula?

Quan varem arribar varem seguir amb el projecte i ens varem reunir cicle superior i varem decidir de fer la nostra propia obra d’Art i un retol per a la Font de l’Aixeta perque tothom sabes que allo era la Font de l’Aixeta. Primer ens donar un full que hi havien aquestes paraules:Idees,Intenció,Resultat final,Material i Tècnica,m i ho teniem que omplir varem tardar 2 dies en acabaro deespres varem anar a la Font de l’Aixeta a fer fotos als posibler llocs on podiem posar el cartell.Al cap d’ uns dies varem comensar ha portar el material que teniem que pportar per fer ola nostre obra d’art i final ment el dia 15 d’Avril del 2012 varem acavar.Varem penjar les nostres obres d’Art a fore el pasadis amb la cartellere que tenia que portar el nom del autor/a la data de neixament de l’autor/a el nom de l’obra i la data que s’ha fet l’obra.

Publicat dins de Entrem i sortim | 1 comentari

UNIVERSITAT DELS NENS I NENES

Dilluns, 6 de febrer, vam visitar la facultat de Veterinària de la UAB. Per unes hores vam ser universitaris i vam assistir a un taller sobre anatomia i a un altre sobre la reproducció del ruc català. Al principi alguns nens i nenes es pensaven que els professors serien mes seriosos, durs..

L’experiència va estar molt bè i a partir del que vam veure ara hem começat un nou projecte relacionat amb l’anatomia dels animals.

VIDEO UAB

dimarts 7 de febrer de 2012

Hem recordat en grups petits tot els tallers que vam fer a la universitat. Hem fet un recull amb totes les idees i dubtes.

RECULL D’IDEES

 

dijous 9 de febrer de 2012

Nosaltres també tenim un aula de ciències amb un armari ple de restes d’animals i minerals. Hem vist que tenim ossos que no sabem de què són i ens hem proposat fer com el Carlos i l’Anna : investigar-los !

Ens hem plantejat com fer-ho i hem pensat que com que nosaltres haviem fet un projecte sobre l’esquelet humà bé podríem recordar el que sabiem dels ossos. Quan recordes al principi penses que no saps res però després de parlar una mica ens hem adonat que recordavem forces coses.

QUÈ SABEM DE L’ESQUELET HUMÀ?

 • L’esquelet aguanta l’estructura.

 • Els animals que no tenen esquelet són els invertebrats

 • Els que en tenen són els vertebrats.

 • Els nostres ossos van creixent al cap del temps.

 • Perquè els ossos es facin més forts necessitan calci.

 • Quan som petits el ossos són més tous però a mida que anem creixent es van fent més durs.

 • Quant els ossos estan en liquid es fan mes tous.

 • Per doblegar el colze o el genoll necessitem els cartílegs.

 • Tenim articulacions als dits de la mà que ens permeten agafar coses.

Després de veure els esquelets de la universitat hem vist que tots els esquelets tenen semblances i diferències i hem pensat que potser mirant l’esquelet humà podríem identificar aquells ossos que s’assemblen.

Així que mans a l’obra, ens hem organitzat en grups i mirant un esquelet humà hem mirat d’identificar els diferents ossos, tot i que no fossin iguals. Així hem identificat pelvis, cranis, vertebres, húmers, omòplats….

dilluns 13 de febrer 2012

Cada grup hem triat un os o un grup d’ossos . Hem triat aquells que més ens interessen o intriguen. Hem començat a fer les nostres primeres hipòtesis. De quin animal pot ser? Per quina raó?

Hem escrit un correu electrònic al Carlos i l’Anna explicant-lis les nostres hipòtesis. Hem apres a redactar un e-mail. Saps que és molt important escriure l’assumpte per facilitar a la persona que rep el correu gestionar millor els missatges? També hem fet fotos dels ossos per enviar-li.

En aquests vídeos us expliquem les nostres hipòtesis:

 

 

 

 

El Professor Calos López ens  ens va transmetre informació que  ens va ser molt útil. Ens va servir per esbrinar de que eren els ossos. A partir de la confirmació o no de les nostres hipòtesis vam comparar aquella mateixa part de l’esquelet animal amb el de l’humà.
Paral·lelament al plantejament de les hipòtesis vem estar comparant
els ossos d’animals morts ja feia temps amb ossos d’animals acabats de
morir i ens ven plantejar diverses preguntes com…per què són vermellosos?
que devia ser una materia blanquinosa que sortia del centre de l’os?
que era una articulació?…

L’observació amb la lupa binocular i la consulta de bibliografia i
buscar informació amb les TIC ens  va ajudar a donar resposta a
aquestes preguntes i a algunes més.

Per últim ens vam plantejar quines eren les semblances/diferències
entre els esquelests dels animals estudiats i l’esquelt de l’ésser
humà.
I varem arribar a la conclusió que l’esquelet de l’humà és molt
semblant al d’un animal. Perquè tots som animals vertebrats i
mamífers.
Les petites diferències de l’esquelet són degudes a que uns són
quadrúpedes i nosaltres bípedes. I per tant l’última conclusió a la
que hem arribat és que els animals s’adapten al seu entorn.

Us expliquem les nostres conclusions en els següents videos:

 

Publicat dins de Entrem i sortim | 2 comentaris

Bon Nadal

Bon Nadal a tothom!
Espero que els Reis us portin molts regals!

Publicat dins de Entrem i sortim, General | Etiquetat com a | Deixa un comentari

Santa Cecília

Avui, dimarts 22 de novembre, hem celebrat la festa de Santa Cecília, patrona de la música fent diferents activitats:

 • entrades, sortides i pati amb música marxosa
 • Mini espais musicals: puzzles, practica amb instruments de percusio, jocs interactius i curtmetratges
 • construcció de djambes, a cicle superior
 • gran concert de l’escola Josep Gras

i tocar els nostres instruments

Publicat dins de General, Què investiguem? | Deixa un comentari

Qui som?

Benvinguts/des a la classe de Nàrnia, aquest any tenim novetats: ha vingut una nena que es diu Sofia i ha marxat la Montse. Ja som a cinquè, som els grans i ens hem de posar les piles!!! Ara som nosaltres qui fem el bloc!!!

Publicat dins de General | 1 comentari