Bandolerisme

El dimecres 11 d’abril del 2012, cicle superior hem anat a la Vall d’Horta i ens van acompanyar dos monitors que representaven els bandolers, Joan Muntada i Capablanca, de Sant Llorenç Savall. Quan vàrem arribar, ens van explicar coses sobre el bandolerisme: el Capablanca se’n va anar a una reunió que feia es va asseure darrere de la persona que no li queia bé i li va tallar la capa, després li va donar una nota que deia mira darrere teu i va utilitzar aquella capa per robar. En Joan Muntada i en Capablanca eren de la mateixa quadrilla fins que un dia es van barallar per uns diners que havien robat; en Capablanca deia que li tocava més botí perquè havia tingut la idea i en Joan Muntada deia que se’l tenia de quedar ell.
Un cop explicades les discusions que tenien aquests dos bandolers, vam fer dos grups, els Cadells i els Nyerros i encara ens vam tornar a dividir en 2 grups. Vam fer diverses activitats com una que es tractava de buscar un codi per aconseguir 4 monedes; per aconseguir-ho teníem un mapa, la brúixola i unes pistes enganxades als arbres.
La que ens va agradar més va ser el tir amb un arc i una diana de cartró. Un dia especial, diferent però que ens va fer posar en joc les nostres habilitats, els nostres coneixements, sobretot en lectura, escriptura i comprensió lectora. I a la vegada va ser el punt de partida de les totes les activitats que durem a terme en aquest ABRIL ENTRE LLETRES.

Aquest article ha estat publicat en Entrem i sortim. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *