Descriure, que rima amb escriure

Has d’escriure la descripció d’un racó, d’una platja, d’un paisatge, d’un edifici històric o de qualsevol altre indret amb el qual t’identifiquis per algun motiu. Pot ser un espai del lloc on vius o de qualsevol altre poble o ciutat que coneguis.

Has d’acompanyar el text amb una imatge que il·lustri allò que descrius.

El text ha de tenir unes 200 paraules.

A banda de la descripció del lloc, has d’incloure en l’activitat, obligatòriament, un apartat al final que titularàs Els meus vincles amb el lloc que descric, que contingui un o dos paràgrafs com a màxim, en què expliquis la teva vinculació amb l’espai descrit (passo per allí cada dia, és del meu poble, hi vaig anar de viatge aquest estiu, etc.), és a dir, el motiu pel qual fas aquesta descripció; també potser alguna anècdota que t’hi vinculi.

Consells:

  • Fes servir un registre formal i estructura la descripció de manera lògica.
  • Utilitza diferents tipus d’estructures lingüístiques per qualificar els objectes: adjectivació (p. ex., racó “acollidor”), sintagmes preposicionals (p. ex., lloc “dels meus somnis”), oracions introduïdes per la conjunció ‘que’ (p. ex., paisatge “que enamora”).
  • Que sigui un lloc que realment coneguis, de manera que es noti que es tracta d’una descripció personal.

Fes-ho a ordinador. Quan acabis, passa la redacció per aquest corrector ortogràfic. Sense corregir-la, no l’enviïs! Quan acabis, envia-la per correu electrònic a:

puigmalet@insestany.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *