QUÈ LLEGEIXO A CASA?

Aquí teniu un espai dedicat a les lectures que feu a casa amb els llibres de préstec de l’escola. Es tracta que durant la setmana, aneu comentant el llibre que esteu llegint (quin tipus de llibre és, què explica, a qui el recomanaria i perquè, si m’està agradant…). A més a més també heu d’opinar sobre els comentaris que van fent els companys/es.

Animeu-vos a conèixer i descobrir nous llibres!

Ivana

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

26 respostes a QUÈ LLEGEIXO A CASA?

 1. Sofia diu:

  Hola Ivana.
  M’estic llegint el meu llibre de prestec i m’esta agradant molt però és un mica trist perquè parla de una dona viuda que vivia amb la seva filla i es guanyaven la visa filant.
  Aquest llibre es titula: LES TRES FILADORES.
  Aquest llibre és un tipus de llibre que només n’hi ha escrit un i és una mica trist.
  Li recomenaria aquest llibre a la gent que li agradin les históries una mica tristes i a qui li interessi perquè és molt maco i interessant.

  Sofia

 2. Sofia diu:

  Hola Ivana.
  Ja m’he llegit tot el llibre de les tres filadores i he descobert que no está escrit en catalá, está escrit en mallorquí. Aquest llibre m’ha agradat molt tot i que les il·lustracions no tenen molts de colors vius i es veuen molt tristes. Al principi no m’agradava aquest llibre però ara m’ha semblat molt divertit perquè els personatges tenen uns noms molt raros i tenen aquest nom perquè cada nom té un significat:
  PERSONATGES:
  – Malfilanda – Es diu així perquè filava molt malament.
  – Peuample – Es diu així perquè té el peu molt gros de tant fer anar la filadora.
  – Morrotort – Es diu així perquè te el llavi que li penja fins a la barbeta de tant d’humitejar el fil de la filadora.
  – Dit-rabassut – Es diu així perquè té el dit polze molt gros de tant d’enroscar el fil.

  Li recomanaria aquest llibre a les persones que els hi agradin els llibres d’idioma mallorquí i a qui li interessi molt.

  Sofia

 3. Miquel diu:

  FLORDECOL.

  Aquest conte és una rondalla de fantasia.
  El conte va de que en Magi i la Tuies sòn una perella que viuen a dalt de tot d’un adifici. Des d’alla a dalt poden veure l’hort de la bruixa Borrella. Un dia la Tuies es va enemorar de les col-i-flors de la bruixa Borrella i en Magi va haver d’anar a buscar-la.
  Quan era a l’hort es va trobar a la Borrella i en Magi l’hi va dir que s’hi podia agafar una col-i-flor i la bruixa l’hi va dir que si, però amb una condicio que quan tinguin un fill l’hi hauran de donar, i en magi ho va ecceptar. Quan la tuies va tenir una filla l’hi va haver de donar. La Bruixa l’hi va posar el nom de Flordecol. S’he la va enportar a la seva segona residencia una torrre molt alta i la va tancar el colomar on nomes si podia entrar per la finestre. Quan va fer 12 anys estaba molt guapa i tenia unes trenes llarguissimes. Quan la bruixa deia- Flordecol, Flordecol baixa les trenes que puja l’esquirol- la bruixa pujava i l’hi donava menjar. Un dia va pasar per alla un princep amb un cavall i va sentir una veu molt maca i va mirar qui era. Era una noia a dalt de tot de la torra. Es va esperar un rato alla i va veure una bruixa que deia- Flordecol Flordecol baixa les trenes que puja l’esquirol-. Quan la bruixa se’n va anar el princep va dir el mateix que la bruixa. Quan va ser a dalt la princesa i el princep és van enamorar. Cada nit el princep i anava i parlaven. Quan la bruixa va descubrir que estava enamorada va tallar les trenes de la Flordecol. Va fer fora la Flordecol i la va tirar a les herbes. Quan la bruixa va sentir la veu del princep va agafar les trenes i les va tirar per què el princep si agafes. Quan el princep va ser a dalt va tirar les trenes i va caure als esbarzers i es va esgarrinxar els ulls. Va quedar cec. Va anar caminant i va ensopagar en una cosa, era la Flordecol. Van anar a casa el princep i es van casar.

 4. Lia Batlle Figueras diu:

  Hola Ivana i Pilar sóc la Lia

  RESUM DEL CONTE
  Aquest llibre ens explica l’historia d’una marieta que és diu Berta. Aquesta marieta no és normal i corrent ,és una marieta de 7 punts. Viu sola, peró esta contenta i feliç. Tohom quan la veia li deien coses boniques.
  Un dia és va aixecar i va pensar que li faltava algú que li fes companyia. La Berta volia que la seva parella fos una marieta. Va anar a buscar la seva parella però totes les parelles que trobava no li agradava. Al cap de una bon temps , va trobar la parella que volia. La marieta que va trobar és deia Élia. La diferencia que hi havia amb l’Élia i la Berta era que la Berta tenia 7 punts i l’ Élia 10.

  Jo recomano aquest llibre a tots els de la meva classe perque no és gaire llarg,i penso que us pot agradar.

  • Berta diu:

   Lia,
   quina casualitat que la marieta es digui igual que jo.

  • Martí diu:

   Hola sóc en Martí jo estic llegin un conte, que algunes pagines i té comic.
   Es titula: LA JAKO. Els comics, hi ha vafarades que estan el reves, perquè es penjen de daps per vall.
   Mel estic acavan de llegir, per ara va d’un nen que es diu: Dan i acava dinstalarse a un barri que té una piscina, un parc, una riera i una pista de patinatge. aquest nen es troba amb una nena del barri que es diu Jako. Primer van a jugar el parc, a patinar… Quan en Dan s’en a danar cap a casa la jako li explica que té una familia molt rara, primer li explica la iaia, els altres nouse perquè no mel he acavat de llegir.

  • Martí diu:

   Lia una hauries d’explicar una marieta normal quants punts té, la frase: Al cap de una bon temps no senten.

 5. Laia diu:

  El conta que m’estic llegint és MI LONG EL DRAC DE LA PERLA.
  Parla d’un nen de 14 anys que es diu Mi Long, que viu a un poble que es diu Fang sec.
  Es diu així perquè duran l’estació de pluges el riu es desbordava i tot quedava ven enfangat.
  Va arribar l’estiu va ser molt calorós i tot el que plantaven es moria.
  Un dia en Mi Long va descobrir un recó de terra que creixia tot de herba fresca i natural.
  Mi Long segà l’herba i s’ha l’emportar a casa.
  L’endemà Mi Long i tornar, i va sega l’herba per emportar-se-la a casa, però aquet cop agafa una mata d’herba per planta-les a casa i axis no hauria de caminar tant cada dia.
  Però en arrancar la mata va troba una perla brillant i vermella i se la va endu a casa.
  En arriba a casa li va ensenyar la perla que havia trobat a la mare,
  I la van guardar a un pot que casi no quedava arròs.
  A la nit el nen es va despertar i es va adonar que la perla era màgica.
  Si vols saber quins problemes li passen en Mi Long i a la seva mare agafa el llibre de préstec a l’escola.

  Aquet llibre el recomanaria a la gent que li agraden els dracs i les llegendes.

  • Martí diu:

   Hloa sóc en Martí ja he llegit una mica més del conte que llegia. Despres de la iaia li explica el bebe despres la mara tot seguit el seu gos que en realitat es un llop i per ultim el pare. Aquest llibre és curt té dibuxos i es de tipu exexerat. M’a agradat perquè és divertit i exexerat, el recomanaria a 3r i 4t perquè te la lletra justa per cicle mitja. Per mi aquest llibre és curt ara per els que els i costa més la lectura nouse.

   Si voleu saver com d’estrembotica és la seva familia us recomano que us el llegiu.

 6. Guennadi diu:

  Hola, sóc en Guennadi i he llegit “El safari” de l’Ott el Bruixot. M’ha encantat perquè hi surten molts animals salvatges i l’ Ott viu diferents aventures com ara volar, anar a veure a en Tarzan,… És un llibre molt divertit!

 7. Narcis diu:

  Jo he llagit el conta de la Bruixa Grinyola dents

  Un dia la mare de 3 germans els hi diu no aneu al bosc per que hi viu una bruixa.
  I un dia van al bosc i troben una casa hi entren.
  Es pregunten: es la casa de la Bruixa Grinyola dents?
  si o es, i la bruixa es vol menjar els germans,
  al final no sels menja per que l’anganyen i tornen a casa.
  Li recumenaria els de 2n,3r i 4t perquè té ni molta lletra ni poca lletra.
  Ma agradat molt!!

  • Martí diu:

   Narcis la mare de 3 germans és una frase que no senten, hi ha qui ho diu que no vagin el bosc. Recumanaria va amb O.

 8. Berta diu:

  Hola Ivana i Pilar,
  El llibre que he llegit es el següent:
  Títol: L’última moda.
  Escriptora: Teresa Duran.
  Dibuixos: Max.
  Col•lecció: popof i kocatasca.
  Ara us el resumiré:
  Hi havia una vegada una reina que es deia Prosàpia i estava amoïnada la reina tenia un galliner molt petit. Les seves gallines volien viure en un país modern. Però el seu país era molt petit i la reina no sabia com fer-ho per tornar-lo mes modern. El gall li va fer veure per aconseguir-ho havia de fer que la gent anés a aprendre a altres països mes moderns.
  Tots els habitants varen marxar a conèixer món menys les gallines i la reina. Aquesta, mentrestant va a comprar molts aparells per netejar, regar… Per cuinar va comprar un robot que es pensava que en sabria molt, però a l’hora de la veritat no en sabia gens. No va saber fer ni un ou ferrat, ni un ou passat per aigua ni tampoc un ou dur.
  Al cap d’uns dies la reina gairebé estava morta de gana, però finalment el gall i el cuiner van tornar i li va fer escudella i carn d’olla. La reina no va deixar ni una gota.
  El dia següent varen tornat tots els altres amb moltes idees noves, però el que no sabien era que una escudella havia salvat el país d’una, desnutrició reial.
  El llibre m’ha agradat tot i que el vocabulari de vegades és difícil d’entendre.
  El recomanaria als nens i nenes que els hi agradi les històries d’animals.

 9. Olivia diu:

  Hola Ivana sóc l’Olivia,

  Jo m’he llegit el llibre “EL WATER EMBRUIXAT”que va sobre una família que té un wàter embruixat, això ho descobreixen una nit en la que el nen petit que es diu Christofer va al lavabo i la porta no se li obra llavors va corrents a la habitació da la seva germana i li explica el que li a passat però ella no el creu fins que no està davant de la porta i veu que no es pot obrir, tots dos baixen corrents a dir als pares el que els ha passat, però ells no els creuen, durant aquests dies els passaran mil i una coses.

  El llibre no hem va agradar gaire perquè la lletra era massa gran i tenia masses dibuixos.
  Aquest llibre el recomano a les persones que els agrada les histories de detectius.

  • Martí diu:

   Olivia a mi m’agraden les histories de detectius. Podies aver dit que era amb angles perquè water vol dir aigua amb angles.

 10. ROGER diu:

  Jo me llegit La Pucu No Vol Ser Eruga.

  Aquest llibre va d’ una eurga que es diu Pucu i no volia ser una eruga.
  Un dia la Pucu va baixar de la planta i va veura unes formigues i la Pucu volia ser una formiga perquè caminaven molt depressa i per al seu color negra i lluent , després va veura un eriçó i la Pucu volia ser un eriçó per les seves punxes al final va venir un cargol i la Pucu volia ser un cargol perquè portava la casa al cim seu, peró el cargol li va dir que tingues paciencia que ella era molt especial.L´han dema la Pucu va començar a fer un capoll i al cap d´uns dies es va convertir amb una papallona.

  Jo us recomano aquest llibre perquè al final del llibre ens explica com es transforma de eruga a papallona.

 11. Hola Ivana i Pilar,

  Jo m\’estic lleguin un llibre que es diu \”En Max no li agrada lleguir\”. Parla de que en Max no li agrada lleguir , i va a la biblioteca i sempre agafa el mateix llibre. La bibliotecaire li pregunta perquè sempre agafa el mateix llibre i com escusa diu que no se l ‘ha acabat.
  Després va a casa i vol mirar la tele i el papa li diu que no, li diu que lleguexi i en Max s’enfada.
  Després llegeix amb el papa el llibre que sempre vol en Max i que va de fútbol, i el papa li diu que ja sap perqué umés vol el aquets llibre.
  Ja no us explico més perqué vull que us el lleguiu i així sabreu el final.
  El recomanu a tota la gent.

 12. Martí diu:

  Biel jo mel vaig llegir aquest llibre. Biel umes vol dir numes ho no i recomanu va amb U.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *