El coneixedor parla … el savi escolta.

dscn7530

Imagineu la situació, en qualsevol restaurant, en un menjar típic de deu persones, hi ha almenys tres converses simultànies i creuades, cadascú amb el que té més lluny, i és freqüentment que en alguna d’aquestes parelles improvisades parlin els dos alhora explicant la mateixa cosa. Com es tapen els uns als altres criden tots. Sembla que diguin: “Jo vull explicar el meu i després, si algú vol parlar, ja veurem si escolto. Però primer el meu “.
La importància de respectar els torns en una conversa. Cada vegada és més difícil trobar que les converses són pausades i lentes, on cadascú parla com si haguessin torns i on rarament ningú aixeca la veu; em trobo moltes vegades a reunions, i no tan sols amb alumnes o companys, amb dificultats per entrar en una conversa, començo a parlar i de seguida algú m’interromp, i un altre o una altra interromp una altra vegada i al final tots estan parlant alhora … un sense sentit.

Sou dels que parlen i parlen sense parar o dels que callen i intenten escoltar? Esteu d’acord que escoltant s’aprèn, parlant no?.

Quant a jcruz

Orientador escolar
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *