LA CREDIBILITAT

alumnes1

No és suficient amb dir la veritat per a ser creïble, tot contingut expressat a través de la comunicació verbal ha de ser acompanyat d’altres elements que converteixen a aquesta veritat en una veritat creïble.

Perquè la credibilitat en la comunicació es produeixi s’han de conjugar tres elements primordials: el contingut, el que veig i el que escolto

Per exemple: si algú ens digués: “t’estimo” mirant per a altre costat, seriós i en to de veu alt;  segurament no li creuríem,  per que si bé el contingut del missatge és clar i precís la nostra expressió corporal està dient el contrari.

D’acord a estudis realitzats per experts en comunicació interpersonal en la UCLA (universitat de Califòrnia, els Angeles), el llenguatge corporal representa el 55% de la comunicació, el to de veu el 38% i la paraula el 7% restant. En conseqüència el 93% de la comunicació esta manejat pel que es denomina la comunicació no verbal o també comunicació corporal.

Quant a jcruz

Orientador escolar
Aquest article ha estat publicat en Educació emocional, PNL. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *