Sortida a la filmoteca

El dia 23 de novembre de 2016 vam anar a la filmoteca a que ens expliquessin els oficis de la filmoteca. Primer vam conèixer a la repassadora que es deia Olga. El que feia era que si estava trencada la cinta, l’enganxava amb un celo especial. Per fer-ho feia servir guants i unes màquines especials.

Un altre ofici és el de passador. Aquest treballador passa les pel·lícules antigues a altres formats .Després, vam anar a la sala de projecció on ens van ensenyar les màquines que fan servir per projectar les pel·lícules. El noi es deia Antoni i quan feien un teatre o una xerrada s’encarrega de controlar també el só. Després vam anar a una nevera gran on conservaven les cintes. Després vam anar a veure la sala d’exposicions i quan vam acabar vam anar a la sala de cinema on ens van explicar que hi ha una butaca de color vermell que està dedicada al poeta Joan Brossa. Finalment vam anar a la biblioteca i vam entrar en una sala on hi havia unes noies que tenien fotografies en negatius, fotografies antigues, pòsters,etc.. La seva funció era conservar fotografíes i pòsters relacionats amb el cinema per a que els fills dels fills dels nostres fills puguin veure-les en el futur.

En aquesta visita vam aprendre que la funció de la filmoteca era: conservar, difondre i catalogar tot el material relacionat amb el cinema. tambe vam aprendre que per fer un segon de pel·lícula es necessiten 24 fotogramas.

Pep, Adrià, Noor i Maira.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Sortida a la filmoteca

  1. ISMAEL diu:

    IA SE POSAR UN COMENTARI

  2. PEP diu:

    IA SE FICA UN COMENTARI

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *