PER MOLTS ANYS, TINTÍN!!

A l’escola aquest any celebrem el 75è aniversari d’en Tintín.
Per aquest motiu els Jocs Florals i gran part de la decoració del porxo, aules, biblioteca …està dedicada al personatge i als seus amics d’aventures.

A la bibloteca tenim els personatges a mida real, una maleta plena de records d’alguns dels seus viatges arreu del món i una extensa exposició de llibres d’Hergé.

Aquí en teniu una mostra.
Esperem que us agradi.

L’ANELLAMENT DELS OCELLS

Els alumnes de sisè van tenir l’oportunitat de fer una activitat molt interessant: l’anellament dels ocells. Es va dur a terme el dia 5 d’octubre de 2012. Es varen anellar dos ocells: un blauet i un rossinyol bord. Les dades, com el pes i la mida de l’ala, van quedar enregistrades en un quadern. L’anellament serveix per estudiar els costums, l’ alimentació i la migració… dels ocells.

Es alumnes de sisè es van mostrar molt interessats en aquesta activitat.

Alumnes escoltant l’explicació del monitor Mesurant el blauet


 

Sant Jordi 2012

Com cada any els alumnes  de l’escola Portitxol hem participat a la Festa de Sant Jordi i també hem celebrat els IV Jocs Florals. Pel matí vam anar a la plaça de l’església on es va fer una audició de lectura de textos de Pere Calders per commemorar el seu centenari. Seguidament es va fer el lliurament de premis dels IVJocs Florals, els alumnes de 3r van participar amb poemes i els de 4t amb contes. En arribar a l’escola els alumnes de 3r van recitar poemes que han treballat durant els curs.
A la tarda vam tornar a la plaça per veure i escoltar l’espectacle de “llegendes i contes populars catalans “del grup Lapsus espectacle.
Per acabar la festa el berenar de xocolata desfeta i coca a càrrec de la pastisseria Brugués.