50 grecs visiten l’IES Manolo Hugué

 

 

El passat divendres 29 de febrer de 2008 un grup de 45 alumnes grecs de 13 a 16 anys, acompanyats per 7 professores i un guia, van visitar el centre Manolo Hugué durant tot el matí.

Va ser la vessant de sensibilitació vers les Llengües del Portfolio Europeu de les Llengües el que va ajudar a algunes professores del departament de llengües estrangeres a acceptar aquesta visita, la qual va permetre apropar un bon nombre d’alumnes de l’IES als estudiants grecs, i evidentment a practicar la llengua anglesa!!.
La majoria d’activitats programades es van adreçar a alumnes de 3r d’ESO.

Els de 3er C van rebre els estudiants estrangers i els van mostrar les diferents dependències del centre.

Els alumnes de 3er A i B, després d’haver-se intercanviat correspondència amb els grecs, van fer fer activitats diverses:

  • intentar reconèixer’s mitjançant missatges escrits al pati,
  • intercanviar paraules gregues i catalanes mitjançant un joc al gimnàs, (kaly mera, kaly nihta!!)
  • escoltar les presentacions sobre Grècia i la seva escola que alguns alumnes grecs van oferir a la sala Coromines,

 

Els alumnes grecs van compartir l’estona d’esbarjo amb els alumnes de tot el centre mentre els professors grecs compartien coneixements i experiències amb diferents professors del nostre IES a la sala de professors.

   

Després de l’esbarjo els alumnes de 3er B van acompanyar els grecs al centre de Caldes, i els van fer explicacions sobre l’eglésia, les Termes Romanes i la Font del Lleó.

Els alumnes de 3er A es tornaven a reunir amb tot el grup quan grecs i 3er B van arribar de nou al centre. Era el moment de compartir tradicions dels dos països.

  • Els grecs van mostrar unes dances populars i una audició d’un instrument tradicional anomenat buzuki,

  • Una petita representació de la colla castellera que estudia a l’IES van fer una demostració de “castellers”, amb música i tot, que va deixar als grecs amb la boca oberta.

Finalment, grecs i catalans ens vam reunir al bar a compartir un petit aperitiu. Els alumnes i professors grecs van poder matar la gana després d’aquest matí intens amb pa amb tomàquet, truita de patates, embotit (fuet, catalana, pernil, xoriço, etc), pastes i carquinyolis que els nostres alumnes de 3er van portar desinteressadament.

Gràcies, grecs, per facilitar-nos aquesta experiència tan interessant!!

Gràcies, alumnes de 3er, professors i professores, personal del bar i tots els que ens vau ajudar-nos a fer que els grecs marxessin absolutament encantats!! Estic segura que molts de vosaltres sabreu treure profit d’aquesta experiència!!

 

(noi grec escrivint la seva adreça electrònica)

Dolors

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *