Portada

Notícies            Inscripcions i bases          Programa              Seu              Experiències            Recursos             Enllaços             Organització             Contacte                Edicions anteriors

Curs 22-23

 

La Fira Portem la Ciència al carrer torna amb més força que mai  un cop superada la pausa per la pandèmia. El pròxim dia 6 de maig, alumnat, docents i famílies ajudaran a fer possible l’èxit que ha tingut en edicions anteriors, mitjançant les experiències que han treballat i presentaran a tota la ciutadania.
Countdown

 

Presentació

Portem la Ciència al Carrer, és l’esdeveniment de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques del Baix Penedès.

Motivació:

Des de fa anys, a Lleida, Girona i Reus s’organitzen fires de Ciència al Carrer o en el cas del Garraf es porta a terme un congrés de ciència. Aquestes fires sempre tenen l’objectiu de fer arribar i fer conèixer la ciència que es fa als centres educatius i a la societat en general.
En el nostre cas, va sorgir  a partir de la iniciativa de l’Escola Pau Casals del Vendrell i el Centre de Recursos del Baix Penedès vam creure oportú promoure-la  a la nostra comarca. Amb aquesta finalitat vam organitzar un grup de treball de docents de diferents centres i nivells educatius que també hi van creure en aquest projecte. Va ser al curs 2016-2017, que va tenir lloc la Primera Fira de ciència i tecnologia al carrer, amb la participació activa de l’alumnat i professorat dels centres educatius del Baix Penedès.
Aquesta iniciativa es pot portar a terme gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament del Vendrell i del Pla Educatiu d’Entorn del Vendrell.

Descripció:

Les experiències presentades són tant en l’àmbit del coneixement científic com tecnològic (programació i robòtica). L’activitat està adreçada a l’alumnat d’escoles bressol, infantil, primària i secundària.

Objectius:

  • Valorar el treball científic i tecnològic que es realitza amb l’alumnat en els centres educatius.
  • Potenciar, coordinar i difondre activitats de recerca en educació infantil, primària i secundària.
  • Potenciar les competències científiques, tecnològiques, lingüístiques i de comunicació.
  • Fer que l’alumnat se senti protagonista.
  • Despertar la curiositat pels fenòmens naturals i fomentar la inquietud per la recerca i l’esperit crític mitjançant d’exhibicions i demostracions.