VI Fira Portem la ciència al Carrer, una nova edició d’èxit !

Dissabte 11 de maig vam poder gaudir d’una tarda #STEAM plena d’experiències .  La VI edició de la Fira Portem la Ciència al Carrer es va organitzar a través de la col.laboració entre el grup de Treball de la fira, el CRP  del Baix Penedès i gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament del Vendrell, regidoria d’educació, pla educatiu d’entorn i aquest any també la regidoria de Feminismes. En aquesta edició comptem un cop més amb la col·laboració de l’empresa Opitec i del supermercat Esclat del Vendrell.

La fira estava adreçada a tot el públic en general, grups d’amics i famílies s’agrupaven  al voltant de les taules a la Plaça Nova del Vendrell, en aquesta activitat de divulgació STEAM on els protagonistes són els i les alumnes dels centres educatius de la comarca del Baix Penedès.

Cal destacar la implicació dels diversos divulgadors científics que complementen els projectes que presenta l’alumnat dels centres participants.Vam comptar amb la visita de les autoritats del Vendrell entre elles l’alcalde sr. Kenneth Martinez per inaugurar la Fira.

El Programa d’questa edició es pot consultar en aquest enllaç

Com podeu veure, enguany hi va haver un parlament de la Rosa M. Marcé a les 17h. La Rosa Maria Marcé i Recasens és una química del Vendrell, catedràtica del departament Química Analítica i Química Orgànica de la URV. S’ha especialitzat en el camp de les tècniques cromatogràfiques aplicades a problemes mediambientals.

Va graduar en Ciències Químiques el 1987 a la Facultat de Química de Tarragona, que aleshores pertanyia a la Universitat de Barcelona.[2] Va doctorar a la mateixa universitat el 1991 amb una tesi sobre tècniques per determinar els àcids carboxilics en vins[3] i com a catedràtica va dirigir una petita vintena de tesis (2021).[4] Publica sobretot sobre l’analisi química d’aigües pol·luïdes i l’analisi mediambiental.[4] Ja el 2010 va ser classificada com una de les dinou investigadors de la URV amb més impacte internacional, per la quantitat de cites dels seus articles.[5]

Des de febrer 2020 és vicepresidenta de la Societat catalana de química, filial de l’Institut d’Estudis Catalans.[6]

 

Els centres participants completen una fitxa STEAM dels projectes que presenten a la fira, aquests dies ja hem començat a posar publicades les fitxes en aquest enllaç.

Divulgadors i centres ens va oferir la possibilitat de testejar els seus projectes acostant-nos la ciència a tothom. Aprofitem per insistir en l’agraïment per fer que la fira sigui tot un èxit any rere any.

Sense vosaltres , la implicació de divulgadors, dels docents i el vostre alumnat en un dissabte a la tarda , no s’hagués pogut aconseguir.

 

Va ser una tarda de jocs, experiments, visites a 2 planetaris (Cel obert i 360) ,taller de rubik,  sortejos i moltes ganes d’aprendre i entendre una mica més la ciència que ens envolta.

 

 

 

 

A les 20h va tenir lloc el sorteig dels regals que Opitec facilita als participants.  Enhorabona als premiats que van rebre una bossa amb un artefacte amb motor  !
Tothom que van omplir el passaport científic van rebre també un petit detall , una bosseta amb el material per muntar una braçalet  fluorescent.

Gràcies a tothom!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *