Crema d'oreig, iogurt i xocolata blanca: recepta fàcil, ràpida i sense forn!

Ingredients

Per a 5  persones
  • Xocolata blanca…………………………………..100 gr.
  • Llet………………………………………………………30 ml.
  • Gelatina en pols 1 culleradeta de moka
  • Iogurt natural ensucrat……………………..2 unitats.
  • Galetes Oreo……………………………………….50 gr.
  • Nata líquida per muntar……………………250 ml.
  • Sucre glacé…………………………………………10 gr.
  • Galetes Oreo mini per decorar…………..6 unitats. 

Com fer crema d’Oreo, iogurt i xocolata blanca?

  • Temps total……………………………20 min
  • Elaboració……………………………..20 min
  • Repòs………………………………….1..1 hora

1r. Barregem la gelatina neutra en pols amb les dues cullerades de llet, remenem i deixem reposar uns cinc minuts fins que la gelatina s’hagi dissolt.

2n. Separem les unces de xocolata blanca, les introduïm en un bol resistent a la calor i el fonem al bany maria, col·locant el bol sobre una cassola amb aigua al foc amb un bull suau.

3r. Afegim la gelatina dissolta en llet a la xocolata fosa, passant-la per un colador per assegurar-nos que no queden grumolls. Remenem amb unes varetes fins a integrar, sense parar. La xocolata canviarà de consistència i es tornarà molt espès, però això és perfectament normal.

4t. Agreguem mig iogurt i remenem amb les varetes. Notarem que la consistència de la barreja canvia de nou i es torna més fluida.

5e.  Batem la resta del iogurt en un bol ampli i li afegim, molt a poc a poc i en fil, la barreja de la xocolata blanca. Remenem amb les varetes alhora que ho incorporem, sense parar, perquè no se’ns formin grumolls. A continuació, piquem les orelles en un morter i les afegim a la barreja. Deixem que la barreja reposi i s’atemperi a la nevera durant 10 minuts abans de continuar.

6e.  Muntem la nata amb l’ajuda d’unes varetes elèctriques. Ens hem d’assegurar que està ben freda, altrament no muntarà. Dividim la nata en dues parts iguals i, a una d’elles, afegim el sucre glas i la introduïm en una mànega pastissera amb un filtre d’estrella. L’altra meitat de la nata l’afegim a la barreja de la nevera, remenant amb suavitat perquè no baixi , i l’aboquem en sis gotets o tasses de cafè de sobretaula.

7e. Tornem a introduir els gotets o tasses de cafè a la nevera perquè la barreja prengui cos, aproximadament 1 hora. En el moment de servir, decorem cada gotet o tassa de cafè amb la nata muntada que tenim a la màniga pastissera i coronem amb una oreo mini. Podem empolvorar amb una mica de cacau o amb uns encenalls de xocolata.

8e. És poc dolça i lleugera, si es fa i presenta tal com us explico. Però admet tantes variacions com gustos tingueu: podeu augmentar la quantitat de sucre, fer servir altres recipients individuals més grans, prescindir de la decoració, etc.

 

Video de la recepta

 

Autos: Júlia Herrera Lourdes Augsto