INGREDIENTS:

  • 1 kg de tomàquets madurs
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • Un gra d’all
  • 50 g. sucre moreno
  • 70 cc. Vinagre de vi blanc o de -poma
  • Mitjana culleradeta de sal fina
  • Mitjana culleradeta de pebre roig dolç
  • Mitjana culleradeta de mostassa en -Pols
  • Polsim de canyella molta
  • Polsim de pebre molt
  • Polsim de clau molt

 

ELABORACIÓ:

  1. Renta els tomàquets i el pebrot.
  2. Talla en trossos grans els tomàquets i col·loca en un cassó gran antiadherent.
  3. Afegeix el pebrot en trossos, sense llavors, la ceba en trossos i el gra d’all pelat.
  4. Cou a foc lent uns 40 minuts, o fins que tot quedi molt tendre.
  5. Tritura la mescla usant la batedora, fins que quedi molt fi.
  6. Afegeix les espècies, el sucre i el vinagre.
  7. Acaba la cocció una hora a foc lent, removent amb freqüència, fins que quedi un puré espès.
  8. Pansa directament als flascons esterilitzats o un tupper hermètic ben net, deixa refredar.