Hola !!

Fa dies que em ronda el posar aquest article. Vaig veure el “report” del naixement d’aquesta web i considero que és una eina molt adient per la correcta pronúncia de la llengua, no solament pels “nouvinguts” sino també pels “nascuts” en aquesta terra , que quant els sents parlar  no son un bon exemple de “pronunciació”  del Català “normatiu”. Per tots, i sobretot , adreçat als alumnes amb dificultats de dicció i públic en general, transcric les instruccions del funcionament d’aquesta pàgina: ELS SONS DEL CATALÀ. Projecte conjunt de la UB (Universitat de Barcelona) , l’Institut Ramon Llull , Linguamón , Generalitat de Catalunya etc. etc.

Accueil

Benvingut, benvinguda

 Objectius //

En aquest espai web trobareu un conjunt de recursos i materials que s’han elaborat per assolir els objectius següents:

  • a) facilitar l’ensenyament de la fonètica catalana en totes aquelles assignatures de l’ensenyament secundari i de l’ensenyament superior que tenen aquesta disciplina per objecte d’estudi o mitjà de treball (de moment, els materials es basen en el dialecte oriental central).

  • b) afavorir que l’alumne pugui aprendre aquesta disciplina de manera autònoma, d’acord amb les noves directrius de l’Espai Europeu d’Educació Superior.

  • c) millorar l’ensenyament del català com a llengua estrangera.

Continguts //

El web disposa de les interfícies següents:

  • – Una pàgina web inicial amb un Quadre Animat 

    en Adobe Flash que conté els símbols fonètics corresponents als sons vocàlics i consonàntics del català, distribuïts en funció del mode i el lloc d’articulació. Quan se situa el ratolí al damunt de cada so

    , es desplega una finestreta amb una descripció de les característiques articulatòries del so, així com de l’origen del símbol fonètic que el representa. Quan se situa el ratolí al damunt de cada tipus de mode i lloc d’articulació, es desplega una finestreta 

    en la qual s’indica quins òrgans intervenen en la producció del so i de quina manera ho fan.

  • – Una Segona Pàgina

     per a cadascun dels sons del quadre anterior, a la qual s’accedeix fent clic a cada símbol fonètic, i que conté a) un arxiu de vídeo en què un parlant nadiu articula el so en diferents contextos dins de la paraula; b) un diagrama articulatori animat en Flash que representa el moviments dels òrgans articulatoris que intervenen en la producció del so; c) un espectrograma i un oscil·lograma acompanyats d’un arxiu de so que corresponen a cadascuna de les paraules pronunciades pels parlants nadius.

Indicacions importants //

  • – Les tres aplicacions es poden ampliar amb el botó Amplieu.

    – Per reproduir el vídeo, cal fer clic damunt de cada paraula.

    – Les animacions dels diagrames articulatoris es poden veure de manera contínua (fent clic al botó Play)

     o pas a pas (fent clic als botons Endavant

    – Endarrere). 

    – Els espectrogrames es poden visualitzar amb els so delimitat (fent clic a l’enllaç So Delimitat)

     o sense delimitar (fent clic a l’enllaç So No Delimitat).

    Es pot continuar el visionat de la pàgina i l’accès a altres enllaços sobre la Llengua ,interessants aqui

Font: Els sons del català.Web.Moltes Gràcies!!.- Moltes Gràcies!!