Anax imperator

Família:  Aeshnidae.

Identificació: El mascle té l’abdomen de coloració blavosa amb una franja negra. El tòrax té els costats verds. La femella és més verdosa, si bé també té la franja dorsal fosca.

Mides: Tot el cos fa uns 66-84 mm de llargada.

Hàbitat: Viuen en zones d’aigua estancada, ja siguin trams de riu de poc corrent o basses.

Període de vol: Maig-octubre.

Costums: Els mascles acostumen a patrullar incansablement damunt del seu territori, deturant-se breus instants en ple vol, abans de continuar la seva vigilància.

Alimentació: S’alimenten d’insectes.

Mascle volant

Mascle en repòs

Femella depositant ous en una branqueta submergida

Quant a fturmo

Mestre de Primària a l'Escola Feliu i Vegués de Badalona.
Aquest article ha estat publicat en Aeshnidae, Anax imperator, anisòpters. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *