Aeshna juncea

Família:  Aeshnidae.

Identificació: El mascle té l’abdomen de coloració blavosa i negra. El tòrax té franges groques i fosques. La femella és més marronosa, si bé també té taques grogues, verdes o blaves.

Mides: Tot el cos fa uns 70-74  mm de llargada.

Hàbitat: Viuen en basses o petits llacs de muntanya.

Període de vol: Juny-Octubre.

Costums: Els mascles acostumen a patrullar incansablement damunt la bassa, deturant-se breus instants en ple vol, abans de continuar la seva vigilància.

Alimentació: S’alimenten d’insectes.

Mascle patrullant damunt la bassa

Vita lateral

Vista frontal

El seu vol és ràpid i potent

Quant a fturmo

Mestre de Primària a l'Escola Feliu i Vegués de Badalona.
Aquest article ha estat publicat en Aeshna juncea, Aeshnidae. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *