Volem un bon nom nou!

Des de fa un temps corre pel país una dansa de nova creació que és orfe de nom.

Aquesta dansa que, que pels que hi enteneu de dansa podreu percebre que consta d’un pas de polca seguit d’un pas de txa-txa-txa, malauradament ha arribat a la població com a “sardana curta”. Fins i tot molt bons músics i balladors així ho creuen quan interpreten les seves melodies o la ballen però vosaltres sabeu que això que hem vist no s’assembla gens a una sardana i si no, mireu!

Pas de polca

Pas de txa-txa-txa

Aquesta nova dansa ha tingut un gran èxit per dos motius: per la facilitat de l’aprenentatge d’aquests passos (el pas de polca i el pas de txa-txa-txa combinats) i perquè se suposava que era una dansa molt nostrada recuperada del passat. Certament el fet de tenir dues parts i de ballar-se en rotllana hi ha ajudat molt en aquesta última creença.

Però és interessant que sapigueu que la nostra sardana (tan si és curta com si és llarga) és una dansa que per fer-ne els seus passos, cal dominar una característica que la fa única i inconfusible:

LA MOLLA

Com bé sabeu, la dansa de nova creació no té molla. Aquest és només un dels motius per afirmar a consciència que aquesta nova dansa no és una sardana, encara que moltes persones així l’anomenin perpetuant l’equívoc.

Precisament per això, el Grup de recerca No em toquis els pops! ha iniciat una campanya nacional per buscar un nom bonic per aquesta dansa de nova creació que faci honor a la seva pròpia història. D’aquesta manera la podrem ballar amb tranquil·litat d’esperit i gaudint-la al màxim.

Volem que buscar-li un nom sigui un procés participatiu i per això hem creat un article on hi podreu fer les vostres aportacions sobre quin nom us sembla que hauria de tenir aquesta nova dansa catalana que ha arribat a tots els racons del país i part de l’estranger.

Grup de Recerca No em toquis els pops!
febrer 2024