Històries del Paradís: el primer llibre del cantant d’Obrint Pas

histories-del-paradis.jpg

Xavier Sarrià, lletrista del grup valencià Obrint pas, ha publicat el seu primer llibre de contes, titulat Històries del Paradís, editat per editorial Bromera.

Xavier Sarrià ens proposa un viatge pel nostre planeta mitjançant un mosaic ple de vida, on la realitat més crua s’entrellaça amb la fantasia més sorprenent. És un llibre escrit a base de flaixos que ens conviden a reflexionar sobre el món en què vivim.

Els contes s’estructuren a partir de sentiments: por, terror, esperança, il·lusió… L’autor es posa a la pell d’aquells que pateixen les situacions més o menys violentes que veiem habitualment a la televisió i considem normals (la guerra a Croàcia, la revolta dels immigrants als suburbis de París, l’assassinat d’escolars en una escola de Finlàndia…). El llibre és, en definitiva, un retrat del món actual i de les seves contradiccions. Ens diuen que el món és com un paradís, però és un paradís  només per a alguns.

En paraules de Xavier Sarrià “els contes, com les meves cançons, són històries contundents, directes”. Qualsevol dels contes del llibre són més que recomanables, però potser per la destrucció de la costa del litoral valencià (Marina d’Or) us convido a llegir el conte Il·lusió