GREASE LIGHTNING

El tema Grease Lightning del musical Grease ha estat el següent tema escollit per interpretar en l’optativa d’orquestra.

He arranjat el tema pels instruments següents: baix elèctric, guitarres elèctriques,  piano i teclats. La partitura dels teclats la toquem amb uns pianets que tenim a l’aula amb els quals fem iniciació al piano amb els diferents grups de música. En principi toquem només amb una ma, tot i que hi ha que ràpidament ja poden tocar amb dues mans.

Continua llegint

Interpretem….Pirates del carib

Aquest curs, amb els alumnes de 3r d’ESO en aquest primer trimestre hem treballat un parell de peces musicals amb els diferents instruments que tenim a l’aula: La fiesta pagana i un fragment de la banda sonora de la pel·lícula Pirates del carib. Primerament llegim les notes musicals i a continuació li afegim el ritme. Un cop aquests aspectes els tenim clars, procedim a tocar la partitura amb els instruments escollits: instruments de placa i pianos petits.

A continuació podeu veure l’arranjament del tema. Melodia, interpretada pel sintetitzador, i dues línies melòdiques que fan l’acompanyament amb els instruments de placa i els pianos petits.

 

Aquí la  interpretació del grup de 3r D’ESO B

I la interpretació del grup 3rD

Sweet dreams

El següent tema escollit pels alumnes de l’optativa ha estat Sweet dreams del grup musical britànic Eurythmics.

 

L’arranjament l’he fet per a sintetitzador, piano, guitarres elèctriques, baix elèctric i els pianos petits:

Clicant la partitura següent podreu obrir la carpeta on es troben les diferents partitures:

 

I la nostre interpretació:

Wonderwall

El primer tema que hem començat a treballar en aquest curs ha estat Wonderwall de la banda  de Rock anglesa. Aquest tema del 1995 ha estat l’escollit pels components de l’optativa d’aquest any.

 

L’arranjament l’he fet per a instruments de placa i  els pianos petits(a la partitura els he posat l’instrument de la flauta), el sintetitzador que fa la part del violoncel, el baix elèctric i les guitarres. Els acords de les guitarres no estan a la partitura ja que es poden trobar fàcilment  per internet.

Clicant a la següent imatge podreu consultar les diferents partitures:

I aquí la nostre versió del tema:

Comencem el nou curs 2019-20

Ja fa uns quants dies de l’inici de curs, però abans de començar a penjar les gravacions i  arranjaments  dels temes que hem anat treballant en aquests dos mesos, presentaré els alumnes que integren aquest any l’optativa orquestra, que més que orquestra podríem dir-li, banda de rock.

John Edward Angulo, Ainhoa Atarés, Alba Barceló, Lucas Bueno, Genís Díaz, Gerard Hernández, Nicolás Herrán, Naima Martin, David Martínez, Lucía Plana, José Raposo, David Raposo, Iván Romero i Sergi Salelem.

Continua llegint

INTERCANVI AMB L’INSTITUT SALAS I XANDRI de Sant Quirze

El passat 26 de març, els alumnes de l’optativa orquestra de l’institut vam anar a l’institut Salas i Xandri de Sant Quirze a fer un concert als alumnes de 1r d’ESO.

El temes que vam tocar van ser els que vam treballar a l’optativa fins aleshores: Don’t stop me now de Queen, Lonely Boy de The black keys, Lie to me de Nikolas Josef, MonaLisa de Panic!In the disco i  The reason de Hoosbastank.

Continua llegint

Lonely boy

Aquest tema de Black Keys, ha estat el tema que els alumnes han proposat i escollit per a tocar a l’optativa. Lonely boy va guanyar el  premio Grammy de millor cançó de Rock l’any  2012.  Com a curiositats cal destacar que en tota la cançó només s’utilitzen 3 acords!!, que ha estat número 1 a nombroses llistes musicals d’arreu del món i que ha format part a nombroses bandes sonores de pel·lícules  i en sèries. 

 

 

Continua llegint