FENOMEN RELIGIÓS AL POBLENOU

A continuació us pengem els itineraris fets pels alumnes de primer d’ESO de la sortida que es realitzarà el proper dia 26 de maig del 2009. Anem a fer un treball de camp després d’haver elaborat el recorregut a classe. A més a més d’anar a visitar els centres de culte, ens arribarem també al cementiri del Poblenou.

El passeig pel Cementiri del Poblenou comprèn aproximadament cent anys d’història del recinte funerari i de la ciutat, des de la seva creació el 1775 fins al 1888, any de la primera Exposició Universal celebrada a Barcelona. El cementiri ofereix una mostra de les diferents èpoques i estils d’alguns dels arquitectes i escultors més importants dels segles XIX i XX. Les obres del cementiri actual del Poblenou s’inicien el 1819 per Antonio Ginesi a sobre del que el bisbe Josep Climent va consagrar al 1775 i que va ser operatiu fins 1813. Aquest primer cementiri, enderrocat per les tropes de Napoleó Bonaparte, va ser de nou edificat segons criteris italitzants i neoclàssics. Però la seva importància artística neix de les sepultures, estàtues, làpides i panteons que, a partir de 1850, la burgesia de Barcelona, va fitar per deixar testimoni de la seva força i poder. A banda de tot això.

http://imatgesdesilenci.blogspot.com/2008/10/cementiri-del-poblenou-barcelona.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *