Sortida al Monestir Budista del Garraf

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/nS3Naf8jC3A" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Varem baixar de l’autocar i respirant l’aire net i pur de la muntanya més elevada del Parc Natural del Garraf ens començavem a sentir bé.. Després de fer el nostre segon àpat del dia, ens va rebre una senyora amb un vestit budista, que consistia en una tela que li cobria tot el braç esquerre, amb la presència d’un color marró i l’indispensable blanc; ens va explicar que el color blanc és imprescindible pels vestits d’aquesta religió.

Entrant al monestir una música ens acompanyava inundant els nostres sentits, eren mantres.

Va començar la visita per una gran portalada custodiada per dos dracs.

Entre moltes altres coses, vam veure; el menjador principal, recobert de fotografies del cap del monestir i de gent important i famosa. També una habitació amb vitrines del vestuari de les cerimònies, un altre dels principals instruments, un altre recinte de les diferents posicions i formes que el Buda pot tenir.

Sortim del monestir, i després de la visita i l’ensenyament teòric, anem a la pràctica.

La pràctica consistia en pensar en la persona que nosaltres volguéssim, que estigués malalta per exemple o que hagués de superar un repte difícil. Ho feiem mentres giràvem al voltant de l’estupa tot fent voltes uns rodets. Ens van explicar que els girs dels rodets era per espantar els mals auguris que podria tenir aquella persona a l’hora d’afrontar-se al repte difícil que tenia.

Abans de finalitzar la visita, encara ens quedava una pràctica, classe de relaxació.

Ens vam descalçar i vàrem entrar a l’habitació on era en Cèsar, el professor de relaxació. L’estància era agradable, les quatre parets estaven decorades de símbols religiosos budistes i se sentia música de “relax”, i sempre acompanyada de l’aroma d’encens. Estirats al terra, va començar la classe. Ens va fer sentir el nostre cos, ens va fer pensar que mai donem importància que tenim dos peus, duess cames i dues mans. L’harmonia i la tranquil.litat del moment ens va fer sentir molt bé.

Ens vam calçar vàrem pujar a l’autocar i deixant el monestir enrere, posàvem rumb a la gran ciutat, a “desrelaxar-nos”.

Personalment, tinc una valoració positiva del lloc, encara que penso que no és per anar amb la teva colla, penso que la visita s’hauria de fer en família.

Per mi, el millor va ser la classe de relaxació, mentre explicava un història en Cèsar, em vaig fer protagonista, captant així més intensament el meu cos.

Ja amb el primer peu a les escales de l’autobús, em vaig girar i vaig enyorar el monestir, sobretot la pau i l’harmonia que es respirava i aquella olor d’encens.

Roger Corredera (1 Batx.C)

8 thoughts on “Sortida al Monestir Budista del Garraf

 1. javier rabadan

  L’excursió a aquest monestir em va agradar molt per diferentes raons:
  la seva tradició,els diferents objectes que utilitzaven els budistes i per
  les diferents figures que hi havia en el monestir. El que més em va agradar
  de l’excursió va ser el taller de relaxació. Jo, al principi, pensava que això de sortir
  nou de l’aula, com va dir el monitor, no m’ho creia, però, quan va acabar l’exercici, el meu cos
  estava tan relaxat que no notava cap sensació de malestar ni cap energia negativa.
  En conclusió, penso que anar allà és com entrar en una aventura espiritual, ja que, segons una teoria dualista, l’hilemorfisme, el cos i l’ànima són inseparables.
  Per tant, recomano a tothom que vagi a aquest monestir perquè pugui veure com és i saber moltes més coses sobre això, com hem fet nosaltres.

 2. David Montilla Segura

  La excursió va esta molt bé, vam anar a la muntanya, vam sentir la natura, i vam compartir uns grans moments amb els nostres companys.

  Sincerament la primera part, la visita al temple, se’m va fer molt pesada… però quan va arribar el moment de la súper relaxació em va agradar molt, per mi va ser la segona millor cosa que vam fer aquell dia.

  Per finalitzar cal dir que la religió budista es basa en la pau, la serenitat i la relaxació, doncs que mes volem? Apa! A fer-nos tots budistes!!

  …David Montilla Segura…

 3. Sara

  La sortida al monestir del Garraf ha sigut una sortida que m’ha agradat molt, ja que ha sigut diferent a les que acostumem a fer.
  Personalment jo no en se gaire més que les idees bàsiques del budisme. I aquesta excursió m’ha servit per conèixer una mica més aquesta religió. Em va agradar que ens ensenyessin la “casa” on ells viuen, i que ens expliquessin coses com el perquè les màscares tenen expressions que provoquen por.
  La classe de relaxació que vam fer va estar be, va ser diferent. Encara que em va agradar més l’explicació del principi.

  L’únic inconvenient del monestir es que es troba molt lluny i el camí se’m va fer massa llarg, tot i que entenc que es necessari per un lloc com un monestir.

  Però en resum el monestir em va agradar molt, es notava un ambient diferent, poder per la tranquil·litat del lloc i la pau que hi havia.

 4. Jordi López (B1A)

  Opinio que la visita al monestir del garraf fa ser una excursiói inolvidable ja que mai a la vida havia tingut unes sensacions tan relaxants i satisfactories. Viatjar a la muntanya és un estat de plaer per al nostre cos ja que insipirem aire pur, aire que no està contaminat ni per cotxes ni per les persones, un aire que no et cansaries en la vida de respirar-lo. La visita el museu va ser molt educativa, vaig aprendre moltes coses sobre la religió budista ( postures de buda, personatges històrics, vestits tradicionals…).
  Per mi la part que més em va agradar va ser la passejada pel voltants del monestir abans d’entrar, ja que vàrem gaudir del paisatge i del ambient de pau i tranquilitat. Però sens dubte, la classe que vàrem fer de relaxació, va ser un fet xocant per a mi ja que mai havia sentit el meu cos d’una manera tant plena, per uns moments em vaig sentir com si estigues en un nuvol, flotant, com si tot el que tingues al voltant ni m’importes gents.
  Mai olvidaré aquesta excursió.
  PD: Gracies budistes per fer-me descobrir aquest plaer i benestar espiritual. El meu cos ho agrairà per sempre.

 5. anaa valduezaaa

  Aquesta excursió m’ha semblat molt interessant perquè, a més de saber més sobre la religió budista, també vam fer una classe de relaxació, la qual em va semblar molt agradable, ja que em vaig sentir millor en fer-la i més relaxada. Quan estavèm fent la classe de relaxació, el professor ens anava parlant d’una manera molt calmada i això feia sentir un ambient molt més espiritual. També ajudava les cançons de fons i l’encens que hi havia, que quan l’orolava em sentia millor.
  En conclusió, penso que ha sigut una experiència molt positiva, ja que he conectat més amb el meu cos, i recomano a tothom que visitin aquest monestir però, sobretot, que facin una classe de relaxació que sortiran molt més relaxats i millors.

 6. Aida i Alexandra

  La sortida va ser interessant.
  Al principi ens vam guiar per un tipus de “museu” on vam poder aprendre més sobre la cultura budista. Ens van explicar perquè servien moltes de les coses que tenien com per exemple les màscares amb les quals fan diferents tipus de rituals etc.
  Desprès de unes quantes lliçons budistes vam anar a l’exterior, a l’estupa, allà ens van dir que teníem que pensar en alguna persona que estigues en un moment difícil de la seva vida mentre giràvem una espècie de rodets per espantar els mals auguris i, d’alguna forma, poder ajudar a aquella persona.
  Al finalitzar aquesta activitat vam aprendre a treure la nostra part més espiritual amb una classe de relaxació, en la qual ens vam poder donar conta de la poca importància que li donem al nostre cos en general.

  No direm que la sortida ens a encantat, ni que tornaríem un munt de cops, però si que pensem que va ser una sortida interessant en la qual vam poder aprendre coses noves sobre una altra cultura diferent.

 7. Ruano

  Aquesta excursió ha sigut una de les més practiques que em fet, ens han ensenyat a relaxar-nos, i a veure les coses d’es d’un altre punt de vista. Tot i així, vam aprendre moltes coses sobre la religió budista, coses com el significat de les màscares, els manadalas, els punyals i moltes altres coses.
  Per mi la cosa més interessant va ser la classe de relaxació, crec que ajuda molt en moments que es necessita però la majoria de nosaltres no en sabia, per això trobo que ha sigut una excursió molt lucrativa.
  La pau i la tranquil·litat del lloc eren fets molt perceptibles i ajudaven molt per a treure aquella part espiritual que tots tenim dins.

 8. Helena Sagrera

  En un principi no pensava que el taller de relaxació em poguès ajudar, però realment, un cop acabada l’activitat, vaig sentir amb més intensitat el meu cos i notava com es feia més pesat.
  Sempre m’ha atret la religió budista, però no en sabia gaire. Amb aquesta excursió he aprés una mica més sobre les seves costums, tradicions i maneres de viure i penso que ajuda molt el lloc on està situat el monestir; allunyat dels sorolls i acompanyat de l’harmonia i la tranquilitat que dóna la naturalesa.
  Recomano a tothom que llegeixiu aquest blog, que proveu aquesta nova experiència, perquè descobrireu una forma nova de relaxar-vos que segurament no coneixieu i que us resultarà efectiu quan esteu amb exàmens i estressats. També aprendreu una mica més sobre aquesta religió, tan interessant i especial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *