Què entenc per filosofia?

Filosofia és amor per la veritat, per sobre de totes les coses inclús per sobre d’un mateix. Encara que la ciència també podem considerar que estima la veritat, té grans diferències amb la filosofia, com per exemple que la ciència estudia un camp de la realitat i en canvi la filosofia estudia la seva totalitat.

Potser quan et parlen de filosofia penses que és una assignatura que només parla de savis grecs que es passaven el dia fen preguntes, però quan comences a entendre qualsevol text escrit per Sòcrates, per exemple, te’n dones compte que tot això va mes enllà de l’antiga Grècia. Comences a pensar que fa molt temp s que fas filosofia i no que has començat a primer de batxillerat, perquè al llarg de tota la teva vida t’has anat fent preguntes sobre tot el que has anat veient; des de ben petit quan et preguntaves el perquè de totes les coses i no et conformaves amb la ignorància. Intentaves saber per què surt el sol, per què et deies així o si existia la màgia. I realment la filosofia no es res més que això, preguntes que ens fem els humans al llarg de la nostra vida sense poder evitar-ho, ja que som curiosos per naturalesa, i lluitem i investiguem per trobar una resposta.

A partir d’aquí, d’aquestes preguntes, han anat sorgint diferents branques dins de la filosofia fins arribar a tal punt que encara que no ho sembli la filosofia és a tot arreu i es present en la vida de tots nosaltres.

Anna Vidal (1r BTX)

 

 

Aquest article s'ha publicat dins de 1 BTX, General, Reflexions i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *