Una mica de Bookcrossing per l’escola

20170201_12491320170201_12511720170201_125252

Des de fa anys que el foment del gust i el hàbit de la lectura és un dels eixos fonamentals de l’escola. Després de l’experiència viscuda, la lectura és la segona gran font de coneixement que complementa i enriqueix la primera en tantíssimes ocasions.

Moltes són les activitats, estratègies i marcs que s’ofereixen per a convidar a la lectura. Aquest any des de la comissió de Biblioteca de l’escola: la Montse Gonzàlez, l’Arian Jorquera, l’Eva Ramos i la Mònica Ricart hem promogut una adaptació ben húmil del BookCrossing.  El marit de la Montse Roca ens va aportar aquests “stands” que hem adaptat tant bé com hem pogut per a l’ocasió. Després vàrem fer una tria de llibres: algun d’imaginació, algun de coneixement, en català, en castellà, en anglès…algun Tatano, algun Cavall Fort…i bé respectant els colors dels cicle hem muntat un prestatge per a cadascun d’ells.

20170208_112847

 

Es va dissenyar el funcionament i les eines de suport que ens calien: imatges, enganxines distintives,  full recordatori de les instruccions, la graella per anotar el viatge dels llibres…En fi, un munt de detalls!

Després va caldre difondre la proposta per l’escola. La Montse, cap d’estudis, ho va trametre a la reunió de coordinadors per a que arribés als cicles. Els tutors van fer venir els delegats una estona de tutoria perquè els expliqués com funcionava. Ells a la vegada ho explicaren als companys.

Vam iniciar-ho la setmana passada i de moment sembla tot un ÈXIT!!!

 

 

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *