El coneixement de la biblioteca i el del seu funcionament i organització, és una formació que d’una manera natural sempre ha tingut lloc a la biblioteca. Com també el coneixement dels diferents documents informatius que en ella podem trobar: el llibre, la revista, l’atles, els DVD, els CDrom…Algunes biblioteques extenen aquesta formació al coneixement del propi document i de com accedir a la informació que en ell podem trobar. Saber què és un sumari, per a què serveix un índex, què ens aporta el pròleg…
Les tecnologies de la informació han reformulat la presentació, l’organització, l’accés i molts d’altres aspectes de la informació . La biblioteca-mediateca com l’escola, les ha incorporat en el seu si. Cal assumir doncs des de la biblioteca també, la formació en el coneixement i ús d’aquest nou recurs informatiu com és Internet:com s’organitza, com s’accedeix, com es valora la informació… que hi trobem.
En aquest agregador trobareu l’accés a uns quants recursos didàctics per ajudar al coneixement tant de la biblioteca com d’Internet dels nostres alumnes.
En resum que a la tradicional formació d’usuari de la biblioteca en “paper” hem incorporat la formació en l’ús de la biblioteca virtual. És a dir la formació en competència informacional.
Les fonts d’informació d’un cop d’ull
Competència informacional i les àrees curriculars
A continuació trobareu una sèrie de documents en què podeu veure clarament com s’interrelaciona la competència informacional amb àrees commedi social i llengua.
[scribd id=82164927 key=key-2lr5gwgz96an7ccu2ffq mode=list]
[scribd id=82164822 key=key-p3a3bq9qknwubbh6vto mode=list]
Per aprofundir més en els conceptes de l’alfabetització informacional consulteu les següents fonts
[…] […]
[…] […]