Metodologia i Projecte Educatiu

LÍNIA PEDAGÒGICA I METODOLOGIA

Actualment ens trobem en un període de canvis en la nostra llar per adaptar les noves pedagògies i maneres de fer al dia a dia amb els infants. El que sí tenim clar com a línia pedagògica  d’escola és la necessitat de crear un context perquè l’infant pugui créixer, aprendre, ser feliç i desenvolupar-se de manera global.

Aquest context no és possible sense tenir en compte el paper de les famílies dins la llar. La comunicació entre aquestes i la llar és essencial pel bon desenvolupament dels infants ja que aquest vincle que ens uneix permet crear un context molt més proper a ells.

 Entenem que cada infant és únic amb unes necessitats concretes, per aquest motiu eduquem de manera plural entenen les individualitats de cadascú. Respectem el moment evolutiu i ens ajustem a les diferents necessitats d’aprenentatge de cada nen/a i grup.

El nostre projecte educatiu està basat en les teories constructivistes de l’aprenentatge ja que entenem que l’infant és protagonista dels seus aprenentatges i que li hem de proporcionar una educació global a partir d’interaccions riques amb l’entorn i amb els altres que els faran desenvolupar totes les capacitats.

Des de la llar promovem la descoberta, l’experimentació i la manipulació de l’entorn d’una manera interactiva i atractiva perquè l’infant vagi construint el seu propi aprenentatge acompanyat de l’adult.

L’escola considera prioritari atendre les necessitats bàsiques de l’infant (afecte, alimentació, higiene, descans) i per això les rutines quotidianes són l’eix vertebrador de les activitats que es realitzen al llarg del dia.  L’adquisició dels diferents hàbits permet a l’infant ser més autònom, fan possible que tingui una convivència positiva amb els altres i propicien l’adquisició de nous aprenentatges.

Treballem amb els infants des d’una vessant  lúdicaEl joc estimula els sentits, enriqueix la creativitat i la imaginació. És la clau per a l’aprenentatge i el desenvolupament; dóna als infants coneixements i experiències a la vegada que els ajuda a desenvolupar la curiositat; també la capacitat verbal, de pensament, de plantejament i d’organització.

El joc és vital pel desenvolupament harmònic dels més petits i és també una forma de conèixer el món, que es conegui ell mateix i als altres.

PEC SANT SALVADOR