Certamen de Lectura en Veu Alta 2016

lectura en veu alta3El 16 de març quatre alumnes de l’institut de Camarles van participar en la 12a edició del Certamen Nacional de Lectura en veu alta que es va celebrar als Serveis territorials de Tortosa.

El certamen vol ajudar els lectors i les lectores a la consolidació de l’hàbit de lectura. Es pretén engrescar l’alumnat a practicar i millorar la seva destresa lectora.

Els alumnes que ens van representar van ser en la categoria Corsaris (1r i 2n): l’Arnau Vila i en la categoria Tropa de Corsaris (3r i 4t d’ESO): Mar Galve, Núria Martí i Judit Castañeda.

Tot i no passar a semifinals, la seva actuació va ser molt bona. Els felicitem a tots quatre!

Picalletres 2016

20160224_121911

El dimecres 24 de febrer, els alumnes Jaume Curto, Júlia Meca, Cristina Miravete, Maria Ribé, Lucy Bet Aitkin i Anna Martí,  de 3r d’ESO, han fet una sortida a Tortosa per a participar al concurs Picalletres al Canal TE. No anaven sols: els seus companys de classe han acudit de públic.

El concurs consisteix principalment a lletrejar paraules, però també hi ha altres proves com ara llegir un embarbussament, detectar un barbarisme i encertar la definició correcta d’una paraula. Després d’una explicació del funcionament del programa, han concursat contra els instituts Teresianes de Tortosa i Miquel Mangrané de Jesús.

La competició ha estat molt renyida fins a l’últim moment. Malauradament, no s’han classificat per a les semifinals. però tots han estat d’acord en considerar que l’experiència ha sigut molt agradable.

Esperem un altre any poder tornar a participar-hi!

La companyia del Nyiguit ens representa de nou El café de la granota

teatre-nyiguitEl dimecres 16 de desembre el alumnes de 1r i 2n de batxillerat van assistir a la representació teatral, a l’institut, dels contes de l’obra El café de la granota de Jesús Moncada a càrrec de la Companyia del Nyiguit.

Una vegada més els alumnes van disfrutar amb la ironia, el sentit de l’humor i la bona connexió que en tot moment van saber establir els actors, un dels quals, David Bo, va ser alumne del centre.

Finalment, com a record, es van fer tots plegats un selfie per immortalitzar el moment.

SORTIDA AL TEATRE: MAR I CEL

Imatge

IMG_4237

El passat 21 d’octubre un grup d’alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat vam fer una excursió a Barcelona, al teatre Victòria, per veure la representació de Mar i Cel d’Àngel Guimerà. Hi vam anar acompanyats per les professores de català Anna B. Balagué, Sandra Mauri i Núria Morera.

L’obra conta la història d’amor entre Saïd i Blanca, un amor correspost que estava condemnat al fracàs.

Després vam anar a dinar a plaça Catalunya, on les professores ens van deixar un temps lliure. Finalment, ens vam dirigir cap a l’institut.

Va ser una sortida divertida i ens ho vam passar molt bé. Repetirem!

(Article elaborat per alumnes de 4t d’ESO)

PAU 2016

Orientacions sobre les proves de Llengua catalana i literatura i Llengua castellana i literatura per a les PAU 2016

En aquest document podeu consultar les modificacions que ja es van introduïr el curs passat a la prova, els continguts que hi tindran més incidència i el barem de correcció dels escrits. Aquesta informació es pot complementar amb els documents sobre l’Estructura de la prova de Llengua catalana i literatura i Llengua castellana i literatura per a les PAU 2016, que podeu trobar clicant sobre aquests enllaços: Llengua catalana / Llengua castellana / Literatura catalana

PAU 2016

Sin títuloSi voleu comprovar el vostre grau de preparació en les diferents matèries d’examen, entreu en l’aplicació Posa’t a prova i hi trobareu tests interactius amb qüestions de diferents matèries de les PAU.

Podeu visitar també el següent enllaç si voleu veure les proves de Llengua Catalana, Lengua Castellana i les de les optatives Literatura Catalana i Literatura Castellana. Són els exàmens de les convocatòries de juny i setembre de les darreres Proves d’Accés a la Universitat. Aneu practicant aquí.

Maite Carranza ens parla de Palabras envenenadas

IMG_0518El passat dimarts dia 5 de maig els alumnes de 4t d’ESO van tenir la sort de poder gaudir de la xerrada que va fer l’escriptora Maite Carranza, autora del llibre Palabras envenenadas que ha estat la lectura obligatòria de la matèria de Llengua Castellana i Literatura durant el segon trimestre.

L’autora va explicar detalladament tots els secrets del procés d’escriptura de la seva novel·la: per què va triar el tema, en què es va anar inspirant per escriure la novel·la o com va haver de demanar, fins i tot, l’assessorament dels mossos d’esquadra, entre d’altres qüestions. Maite va contestar a totes les preguntes que els alumnes li van anar formulant al llarg de dues hores.

Quant va acabar la xerrada, Maite Carranza va tenir l’amabilitat de dedicar i signar els llibres que portaven els alumnes i va voler també fotografiar-se amb ells.

IMG_0523

IMG_0522

Sant Jordi 2015. Entrega dels III premis literaris Manuel Aznar

El jurat, format pels professors del Departament del Llengües, ha valorat les obres presentades i ha decidit que els guanyadors de les diferents categories són els següents:

Joan Vilanova Franch

Laura i Oumaïma