Des del Departament d’Educació impulsem la commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano que se celebra a escala mundial el proper divendres 8 d’abril. Aquesta data commemora el Congrés Mundial del poble Romaní celebrat a Londres el 8 d’abril de 1971, en el qual es va instituir la bandera i l’himne gitano, i esdevé des de fa anys una diada de reivindicació de drets i llibertats per part del moviment associatiu gitano.

 

Des del Departament d’Educació proposem recursos per visibilitzar i conscienciar tota la comunitat educativa sobre la història, la identitat i els drets del Poble Gitano, i per prevenir qualsevol conducta d’odi, discriminació i d’antigitanisme.

ENLLAÇOS INTERESSANTS:

Projecte de Promoció escolar del poble gitano a Catalunya

Recursos Educatius

Museu Virtual de la cultura gitana

Fundació Pere Closa