RESSENYA D’UNA PRÀCTICA DE CIÈNCIES DE LA NATURALESA SOBRE ELS ALIMENTS
L’objectiu d’aquesta pràctica ha estat treballar experimentalment el concepte de calor i la definició de caloria entesa com la quantitat d’energia que podem utilitzar per escalfar aigua i relacionar-la amb l’energia que es transfereix en la combustió d’un aliment com el cacauet.
Previament hem hagut de fer un càlcul teòric de l’energia emmagatzemada en 100 g de cacauets a partir de les dades de l’etiqueta del producte i dels valors energètics dels nutrients i que ens ha permès contextualitzar l’experimentació en relació als aliments.
L’activitat ha acabat amb la comparació entre les dades teòriques i les experimentals.
Com a curiositat indicar que el valor energètic per gram de cacauet és aproximadament de 4,48Kcal/g. És molt energètic!
Tal i com es pot observar a la fotografia un sol cacauet allibera una gran quantitat d’energia en cremar.
Alumnes de 3r d’ESO
Biologia i Geologia