Per què ens donen energia els aliments? Es pot mesurar aquesta energia?

RESSENYA D’UNA PRÀCTICA DE CIÈNCIES DE LA NATURALESA SOBRE ELS ALIMENTS

L’objectiu d’aquesta pràctica ha estat  treballar experimentalment el concepte de calor i la definició de caloria entesa com la quantitat d’energia que podem utilitzar per escalfar aigua i relacionar-la amb l’energia que es transfereix en la combustió d’un aliment com el cacauet.

Previament hem hagut de fer un càlcul teòric de l’energia emmagatzemada en 100 g de cacauets a partir de les dades de l’etiqueta del producte i dels valors energètics dels nutrients  i que ens  ha permès contextualitzar l’experimentació en relació als aliments.

L’activitat ha acabat amb la comparació entre les dades teòriques i les experimentals.

Com a curiositat indicar que el valor energètic per gram de cacauet és aproximadament de 4,48Kcal/g.  És molt energètic!

Tal i com es pot observar a la fotografia un sol cacauet allibera una gran quantitat d’energia en cremar.

Alumnes de 3r d’ESO
Biologia i Geologia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *