1rB: Rebem una carta de la Hatshepsut

El Biel ens va explicar ja fa uns dies que els egipcis mesuraven les coses utilitzant els pams i les “colzades” (des de la punta del dit mitger fins al colze). Fa una setmana, els músics vam rebre una carta de la faraona Hatshepsut on ens demanava si podíem mesurar l’aula i la pista de futbol. Així que ens vem partir amb dos grups i vam mesurar els dos espais.

Al finalitzar, vam comprovar que els dos grups havíem descobert diverses estratègies, ja que el mig grup de l’aula primer van començar mesurant amb els pams de la mà fins que van descobrir que un A4 era la mida justa dels seus dos pams junts i van decidir continuar col·locant fulls al terra i per cada full sumaven dos pams. Mentrestant, l’altra mig grup van mesurar la pista de futbol ajuntant pams i s’apuntaven cada vegada que arribaven a 20 en un full. Després van sumar i els hi va sortir el resultat! Extraordinari, oi?!

 

[ cliqueu sobre la imatge per veure totes les fotografies! ]

One thought on “1rB: Rebem una carta de la Hatshepsut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *