EL COMPOSTADOR

FEM COMPOST A L’ESCOLA

Les fulles mortes, els fruits caiguts, les branques i altres restes de plantes a poc a poc es podreixen fins que desapareixen. Queda només una pols fosca: l’humus.

La natura ho fa de forma natural i nosaltres, a l’escola, ho fem dins la compostadora. Hi afegim restes d’aliments.

L’humus barrejat amb la sorra i l’argila, la pols que porta el vent i l’aigua i els microorganismes que viuen dins del compost, fan que aquesta descomposició (humus) sigui l’aliment adequat per les plantes del nostre hort.

Però requereix seguir els passos adequats:

dsc00063.jpg

dsc00009.jpg

Sabeu per què serveix el compostador? Serveix per ajudar els arbres i les plantes en la seva alimentació i nutrició i fer adob natural amb les restes orgàniques que llencem a la brossa. Hi ha diferents tipus de galledes per la recollida orgànica, això depèn d’on vius en necessites d’un tipus o d’un altre: si vius en un pis, és una galleda marró més petita, si tens un jardí, la galleda és una mica més gran tot i que quasi igual. Una escola, com nosaltres, en tenim del segon tipus dins del centre per recollir la brossa orgànica però també tenim el compostador al pati, que és on llencem la matèria orgànica que recollim a la galleda. Ens està ajudant molt per a posar adob a les plantes de l’hort però cal que nosaltres portem restes de menjar de casa perquè amb els esmorzars no n’hi ha prou. De vegades portem la gespa del jardí de casa o recollim fulles o tronquets del pati, tambe s’hi pot posar paper sense tinta. És molt important que li fiquem una mica d’aigua, vull dir que reguem com si el compost sigues una planta, perquè estigui humit.

imgp0817.jpg

dsc00008.jpg

dsc00006.jpg

dsc00011.jpg

Cap resposta

3 respostes a “EL COMPOSTADOR”

18 04 2011
Josep (22:33:57) :

Salut i enhorabona per la vostra pàgina. És senzilla de consultar, hi ha molta informació bàsica i la fa molt atractiva.!! Continueu així.
Salut!!

23 04 2011
stella (14:24:12) :

felicitats! la vostra pàgina és molt amena! l’aniré consultant!

1 04 2016
Anna (05:52:40) :

moltes gracies per la informació ! sóc mare i ajudo a portar l’hort de l’escola de les meves filles.ESteu fent una molt bona feina, felicitats !!!

Deixa un comentari

Heu d'identificar-vos per publicar un comentari.