Tubercle de forma irregular, normalment arrodonit i allargat. És l’aliment que més es consumeix de tot el món.
Propietats/beneficis: La patata és un aliment ric en hidrats de carboni. També conté vitamines, B, C i E, a més de diverses sals minerals (potassi, sodi, calci, magnesi, fòsfor, sobre i clor).
Conrear patates damunt d’un cartró
Desenterrar les patates per collir-les és una de les feines més dures de l’hort. Hi ha , però un sistema per conrear patates i collir-les sense cap esforç.
Material necessari:
– Terra orgànica – Palla – Patates – Un retolador – Cinta mètrica -Un ganivet – Capses de cartró grosses.
Com plantar:
1) Trèiem les herbes on anem a plantar les patates
2) Cobrim amb una alçada d’uns 3 cm amb compost
3) Desmuntem les caixes i les col•loquem sobre la terra, de manera que tota la superfície quedi coberta amb cartró .
4) Es marca amb una creu sobre cartró el lloc on sembrarem les patates (aproximadament, a 40 cm x 40 cm) .
5) Mullem els cartrons.
6) Tallem les patates de manera que, a cada boci, hi quedi un botó germinatiu.
7) Amb el paletí , es va foradant el cartró en els llocs assenyalats i s’enterra el tros de patata un cop fet el forat.
8) Finalment, es cobreix de palla tota la superfície i es mulla bé .
9) Es repeteix el procés de reg un cop per setmana.
Observacions:
Les patates es sembren de gener a març en dies de lluna creixent.
Les patates creixeran per damunt del cartró i faran els nous tubercles entre el cartró i la palla.
El cap d’uns 4 mesos , només caldrà enretirar la palla i collir les patates que hi hagi damunt del cartró.
PLANTANT LES PATATES MARÇ 2015