TÀRRACO per Elena Andrada E-31

Els alumnes de tercer d’eso, vam tenir el privilegi de visitar el casc antic de la ciutat de Tarragona, la Tàrraco Romana. Com altres companys han explicat, vam fer un recorregut en el qual vam visitar també el museu de Tarraco, on es conservaven mosaics, escultures i grans columnes, que formen part de l’arquitectura d’aquella època. Durant la visita a la ciutat, el nostre guia, ens explicava els aspectes més importants d’aquella societat romanitzada durant el segle III aC. Com sabem, els romans arribaren a Hispania durant la Segona Guerra Púnica, i Tàrraco va esdevenir una principal base militar, aquesta va ser també de les primeres ciutats en adaptar la llengua, la política, la cultura i la societat romana, per tant va desenvolupar un paper molt important en la romanització a part d’Hispania. La ciutat de Tàrraco va ser una ciutat totalment romana, trobem el fòrum a la part central de la ciutat, que era centre religiós, centre cívic i centre de lleure i de conversa. Era el centre neuràlgic on hi havia les institucions administratives i polítiques de la ciutat. Podem veure que Tàrraco estava ben proveïda d’aigua, mitjançant canalitzacions, que a vegades prenien la forma d’aqüeductes, encara se’n conserven. La higiene, va ser un dels aspectes més característics d’aquesta societat, ho sabem per les termes que es troben en parts allunyades del fòrum tarraconés o a algunes domus romanes. Averigüem que la societat romana era des d’un principi politeista, creia en molts déus, la religió es basava en creure en els déus i semidéus romans, que van adaptats i canviats de mitologia grega. Descobrim, com manifesten la seva cultura i com pasen el seu temps lliure en institucions com l’amfiteatre; on es representaven lluites amb gladiadors. O el circ, edifici d’oci romà que servia per fer curses de cavalls i carros. Vam aprendre molt sobre la societat romana, i vam gaudir d’aprendre d’una forma lúdica.

Opinió Personal: La història sempre és un tema interessant, és l’unica manera que tenim de fer un retrocés al passat i d’aprendre com hem evolucionat, com érem fa uns quants segles. Per tant crec que la història és una matèria en la que calen fets, és necessari veure, observar i entendre de maneres diferents, ara més que mai cal saber com més millor i penso que aquesta sortida ha anat molt bé per refrescar conceptes que sempre serveixen d’alguna cosa. A més, he disfrutat més del que em pensava aprenent. Ja que ara sembla gairebé impossible.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *