El perfecte anglés de Juan Valera i el comentari d’Amadeu I de Savoia respecte al poble espanyol. Sergi Nogués, B-21

Vaig trobar fa poc dues anècdotes relacionades amb el regnat d’Amadeu I de Savoia que em van cridar l’atenció. Aquí us les presento:Retrato_de_Amadeo_I_obra_de_Antonio_Gisbert
1era anècdota – Ens trobem davant d’ Amadeu I de Savoia en un acte, (durant el període en el que va estar al poder). L’escriptor Juan Valera era qui sobresaltava en aquest acte i tenia de la paraula. En un moment donat, va pronunciar el nom de Shakespeare, pronunciant-lo tal qual s’escriu i tota persona present a la sala va esclatar a riure. Juan Valera va dir llavors: “Perdó, senyors, pensava que no vostès no sabien anglès” i va prosseguir la resta del discurs en anglès. Els diputats van seguir escoltant l’acte de Varela però, sense entendre absolutament res.
2ona anècdota – En poc temps, l’Amadeu es va cansar dels espanyols, ja que durant el seu regnat, van ser molt pocs els que el van acceptar. Amadeu no va trigar a renunciar a la corona, deixant a Espanya sense rei i donant pas a la creació de la Primera República Espanyola. Durant el regnat, va arribar un dia en el que li va dir al seu secretari: “Sembla que haguem fet un viatge a la lluna”, arran de la fredor dels espanyols.

Aquest article s'ha publicat dins de General, HISTORIA CONTEMPORÁNEA i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *