VALORACIÓ DEL CURS – per Meritxell Torres E41

Doncs sí… Ja tenim un altre Juny a les nostres mans. L’inici d’un nou estiu i per tant, el moment de valorar el curs que hem acabat. El millor que podem sentir és satisfacció de nosaltres mateixos després de veure els nostres resultats.

Hem pogut veure l’evolució de la història al nostre país, Europa i a tot el món en general. Des del segle XVII; veient la crisis de l’Antic Règim, fins a l’actualitat; passant per la transició democràtica que va canviar la situació a Espanya. Per arribar de l’inici al final hem passat per un pilot de segles i d’anys on hi han hagut èpoques totalment diferents.

Passant per una Industrialització arreu d’Europa cap a finals del segle XIX; a qui va donar pas unes Revolucions Liberals i Moviments Nacionalistes que van sorgir a finals del segle XVIII i que van durar fins més enllà de mitjans del segle XIX. Trencant l’evolució amb l’Imperialisme i aturant-nos en l’art que caracteritza un segle XIX ple de manifestacions artístiques al voltant dels canvis que s’havien donat.

Arribant a una Primera Guerra Mundial (1914-1918) i una Revolució a Rússia que paralitza el moviment arreu del món. La recuperació durant el principi del segle passat i una Democràcia a qui no va trigar a arribar-li una Crisi, seguit de la Segona Guerra Mundial (1939-1945), que s’estén arreu del món molt més que la primera. On hi intervenen gairebé per complet els cinc continents.

Mentrestant, a Espanya, la situació havia fet un canvi degut a la industrialització, i la influència de les societats Europees:
A Espanya, havia començat una Restauració cap a la democràcia, però també va arribar-hi la Crisi cap a finals del segle XIX, amb la pèrdua també d’algunes colònies. Un pas a la República, però el retrocediment, amb l’arribada d’una Guerra Civil Espanyola (1936-1939), dirigida per Francisco Franco. Conegut per la seva oposició a la democràcia i la igualtat de condicions. Una dictadura que no va desfer-se fins l’any 1975, quan es va trencar el règim i es va iniciar una Transició Democràtica, que instaura una nova Constitució, redactada el 1978, i encara vigent. És a dir, fins l’arribada a la situació actual, des d’on seguim fent història, que probablement serà escrita als llibres dels nostres fills.

No només hem estudiat per aprovar, sinó que ens hem pogut situar a cada època i situació mitjançant reportatges, documentals, pel·lícules i fins i tot mini-sèries com la “Transició”. Per tant, ara, entenem el nostre present, sabent com hem arribat fins aquí, i evitant els errors que vam cometre durant el procés d’evolució, que mai deixarà d’existir. Una evolució constant fins a un futur-present que vivim o viurem.

HISTÒRIA, ENS VEIEM A SEGON DE BATXILLERAT.

Aquest article s'ha publicat dins de General, HISTORIA CONTEMPORÁNEA, HISTORIA DE ESPAÑA SIGLO XX, HISTORIA DE ESPAÑA SIGLO XXI, HISTORIA ESPAÑA SIGLO XIX, HISTORIA MODERNA, POLÍTICA, SOCIEDAD i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a VALORACIÓ DEL CURS – per Meritxell Torres E41

  1. jnavar29 jnavar29 diu:

    Ens veiem a segon de batxillerat? Que algú et digui aixó és una bona noticia per a un professor, segurament significa que no ho hem fet tan malament. Potser podries haver posat una imatge que resumís el curs, no?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *