L’Estatut d’Autonomia de Sau(Sandra Tenorio E41)

Desde el punt de vista de que e llegit sobre el Estatut d’autonomia de Sau esque era un grup de diferents partits que es van agrupar, eren 20 persones formats per diputats i senadors catalans que es van elegir al 1977(fa 36 anys), es quan es va dir que el catala tenia que ser una llengua propia i oficial com el castella. SAU era el Palador de Vilanova que es trobava a Osona eran on es reunien les persones de diferents partits. L’estatut va dotar a la Generalitat amplies competencies legislatives i executives es a dir, tenir mes autonomia per a Catalunya. la finança de l’economia es a dir del diner, que es la transferencia entre el Estat i la Generalitat. el poder de la legislacio queda en mans del parlament que es qui fa el consell executiu i on hi ha tambe un tribunal superior de justicia. l’Estatut va ser acceptat per el poble de catalunya a l’any 1979(fa 34 anys) amb un porcentatje molt al 88,1% el altre percentatje era el que es negava el 20% de la poblacio a l’Estatut. el 20 de març del 1980 es van tornar a fer unes altres eleccions que les va guayar el Convergècia i Unió(CIU)

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *