L’alternança en el poder a Espanya(Sandra Tenorio E41)

Abui a classe em parlat sobre aquest tema i m’ha semblat força interesant ja que es un tema que esta fet resent per aixo m’ha semblat que seria un bon comentari:
Les primeres eleccions lliures del postfranqisme, Espanya ha viscut el cicle polític democratic mes llarg de la seva historia. es caracteritzat per l’alternança en el govern de l’estat dels dos partits majoritaris, el Partit Socialista Obrero Español i el Partido Popular.
PSOE dirigit per Felipe Gonzalez governo Espanya durante quatre legislatures. Els socialistes van proposar un programma de reformes prioritat la recuperacio de l’economia, l’ampliació dels serveis socials i l’ingrès d’Espanya a la Comunitat Ecònomica Europea. Querían predominar la lluita contra la inflació i portar a terme una reestructura industrial. En politica interrior, es va aprovar una noa llei d’ensenyament es va fer una reforma profunda de l’exercit i es van perdre mesures contra ETA.
GAL: grup armat destinat a combatre ETA al marge de la llei, cassos de corrupcio, que afectave membres del PSOE.
Jose Maria Aznar, maxima dirigent del Partido Popular,es van orientar a la reduccio del deficit de l’Estat i a la disminució de l’atur, situacio eonomica a Espanya que va complir els requisits per a l’entrada a l’euro. La segona l’egislatura, l’apropament als Estats Units, van comportar el suport a la intervencio militar al l’Iraq, el mes del 2003. Tres dies abans, es va produir un terrible atemtat terrorista.
les primeres decicisons de Jose Luis Rodriguez Zapatero va ser la retirada de les tropes eespanyoles de l’Iraq. va impulsar normes legals com la del matrimoni entre persones del mateix sexe, la igualtat entre homes i dones etc. El triomf a les eleccions del 2008 es va veure afectada fortament per la crisis economica mundial. L’oposicio politica i la contestacio social va creixer considerablement. ETA va anunciar un alto el foc permanent, va obrir un cami esperançador per a la fi de la violencia terrorista a Espanya.
Rodriguez Zapatero va obligar a convocar eleccions es van celebrar el 20 de novembre de 2011. Mariano Raoy, va accedir a la presidencia. Plantejar la resolucio de la crisis economica com a prioritaria.

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *