BIENNI REFORMISTA(1931-1933) Sandra Tenorio

El bienne reformista es un nou goven integrat per la coalicio república socialista que va emprende la tasca de reformar el país en un sentit democratic, laic i descentralitzat.

hi han 5 diferents reformes:

– Reformes militar: que es la reforma de la llei de retirs de l’oficialitat, tambe es el de la reduccio del nombre de capitanies generals, el del tancament de l’Academia Militar de Saragossa, Canvi de destinacio els militars mes hostils a la Republica i per ultim el de la Creacio de la Guardia d’assalt, lleial a la Republica.

-Reformes religiosa: es laseparacio de les l’Esglesia i l’Estat. Regulacio del matrimoni civil i Llei del divorci, Dissolucio de la Companyia de Jesus, Supressio del pressupost public per mantenir el clero.

– Reformes educativa: Prohibicio de impartir ensenyament als ordes religiosos, Constuccio de escoles publiques, Augment del pressupost per a educacio.

-Reforma territorial: possibilitat per a la religions d’establir estatuts d’autonomia i de tenir governs autonoms.

-Reforma agraria: exposicio sense indemnitzacio de les terress d’una part de la noblesa, expropiacio, pero indemnitzar els propietaris, de les terres conreades definidament, arrendades sistematicament o que, podent ser regades, no go eren.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *