Joseph Goebbels per Guillem Ramírez Santos E-41

No faré una biografia de la vida d’aquest conegut personatge, només vull ensenyar-vos un discurs que m’ha impactat bastant.

http://www.mediavida.com/foro/off-topic/ultimo-discurso-joseph-goebbels-412756

És l´últim que fa el Ministre de la Propaganda Nazi, un 19 d’abril de 1945 (el dia 30 d’aquell mateix mes es suicidarïa Hitler). Goebbels, encara que segurament era conscient de la imminent derrota dels alemanys, assetjats tant per soviètics com per americans, va escriure aquest discurs de to èpic però que amb els anys ens ha demostrat el seu caràcter profètic.

Defensa que tant el comunisme com el capitalisme (plutocracia) no són els sistemes adequats, doncs un genera promeses falses i l’altre la guerra i la destrucció constant. Afirma que hi ha una tercera via, la millor de totes, que es el fascisme.

Em sembla que és un excel·lent discurs. Si jo fós un ciutadà alemany, ignorant de tot el mal que han fet els nacionalsocialistes al meu país, sense cap mena de dubtes defensaria aquest règim i tindrien tot el meu suport.

A sobre, trobo que Goebbels té certa raó en paràgrafs com aquest:

“Toda europa y el mundo participara de los avances que le hemos dado a la Ciencia. Pero la pregunta decisiva es de si en este mundo mas nuevo y brillante vivirán también personas mas felices. Si nuestros enemigos imponen su voluntad, la humanidad naufragara en un mar de sangre y de lagrimas. Habrá guerras y mas guerras que se sucederán prácticamente sin interrupción. Sin duda serán mas reducidas y mas aisladas geopolíticamente que esta guerra porque ya nadie se atreverá tan irresponsablemente a provocar una hecatombe semejante a la actual. Pero si bien podrán ser guerras mas reducidas serán tanto mas deshonrosas. El honor en el campo de batalla será definitivamente sepultado por la fría y sistemática decisión de matar y destruir a cualquier precio.”

M’ha fet pensar en la Guerra d’Iraq, per exemple, on els Estats Units només combatien pel petroli. Dóna fins i tot por. I a sobre, ara que més que mai estem notant els efectes del capitalisme fervent, més gent s’està passant cap a ideologies més extremistes, com el comunisme o el mateix neofascisme.

“Al final las plutocracias terminaran por no poder dar de comer a una población cada vez mas numerosa. Habrá otra vez hambre de desocupados. Y vendrá otra vez el bolcheviquismo a ofrecer tentadora mente las mismas soluciones falsas que nos ofrecieron a nosotros durante ese monstruoso monumento al fracaso y a la ignominia que fuera la república de noviembre.”

No estic d’acord amb ell, però encerta bastant en algunes coses que diu.

Guillem Ramírez Santos E-41

Aquest article s'ha publicat dins de CULTURA, HISTORIA CONTEMPORÁNEA i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Joseph Goebbels per Guillem Ramírez Santos E-41

  1. jnavar29 jnavar29 diu:

    ¿Es una fuente fiable el sitio donde lo has sacado? Es que dice muchas cosas que después se han cumplido como lo de la reconstrucción de Alemania y me parece sospechoso. Es como querer adecentar el cadáver de un criminal responsable de muchas de las barbaridades del Tercer Reich.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *