MONARQUIA-REPÚBLICA-GUERRA CIVIL- per Meritxell Torres E-41

El 14 d’Abril de 1931 es va proclamar la República a Guipúscoa. Moltes de les capitals van seguir el moviment.

Es va formar un govern provisional format per republicans, socialistes i nacionalistes. Va haver-hi reformes: UNa amnistia general, unes noves lleis socials, una Generalitat provisional a Catalunya i una nova ordenació electoral.

El 1931 es redacta una Constitució després de les eleccions a les corts constituents que van donar majoria al republicanisme socialisme. Aquesta Constitució, escrita al desembres del mateix any, donava llibertats, però molts partits conservadors n’estaven en contra de la majoria dels articles.

Van haver-hi anys de canvis i reformes (Bienni reformista 1931-1933). i Es va iniciar una Catalunya republicana a càrrec de Francesc Macià que va imposar un Estatut d’Autonomia.

La repressió va provocar una crisi al govern republicà i va sorgir el Bienni Conservadors i el Front Popular (1933-1936). I es preparava el cop d’estat, on els més radicals d’esquerra estaven a favor d’una gran revolució.

Aquest article s'ha publicat dins de HISTORIA DE ESPAÑA SIGLO XX, POLÍTICA i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *