LES CONSEQÜÈNCIES DE LA SEGONA GUERRA MUNDIAL per Judith Siches E-41

La gravetat i intensitat del conflicte armat que va tindre lloc entre 1939 i 1945 va generar importants conseqüències:
-La mort de al voltant de 50 milions de persones, la majoria civils.
-La pràctica destrucció de l’economia dels països bel·ligerants (ciutats, indústria, agricultura…)
-Un fort impacte moral entre la població pels horrors de la guerra (Holocaust, bomba atòmica, deportacions, desplaçaments…)
-Es va crear la ONU, en substitució de la Societat de Nacions, que tenia com objectiu principal el manteniment de la pau i la seguretat internacionals, així com la cooperació entre els països.
-Europa, destrossada, va deixar pas al lideratge dels Estats Units i la URSS.
-A les conferències de Teheran, Jalta, Potsdam i París es va iniciar el disseny d’un nou ordre mundial marcat per les dues noves superpotències.
Opino que la Segona Guerra Mundial és un dels temes més interessants d’aquest curs d’història, ja que és un dels fets més importants i més recents i em sembla molt interessant la actitud dels dictadors, sobretot d’Adolf Hitler.

Aquest article s'ha publicat dins de General, HISTORIA CONTEMPORÁNEA i etiquetat amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a LES CONSEQÜÈNCIES DE LA SEGONA GUERRA MUNDIAL per Judith Siches E-41

  1. Alexandra Gradinaru E-41 diu:

    Es veritat la Segona Guerra Mundial va ser un horror sobretot pels milions de persones que van morir. A més a més, estic d’acord amb la Judith sobre l’actitud que té Hitler perquè en un principi mostrava ser una bona persona però finalment, no l’importa la vida del seu poble sinó la seva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *