L’AVI DE 100 ANYS QUE ES VA ESCAPAR PER LA FINESTRA per Guillem de la E-41

“L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra”, llibre de l’escriptor suec Jonas Jonasson, és una obra que ens explica la història d’un vell, l’Allan, que el mateix dia que cumpleix cent anys decideix escapar-se de la seva residència per a anar a veure món. Està escrita amb un caràcter atrevit i desenfadat, i m’ha cridat molt l’atenció pel seu sentit de l’humor.

Però una altra cosa a remarcar és el seu repàs pel que fa a la política del segle XX i esdeveniments com la creació de la bomba atòmica, on suposadament Allan els viu en primera persona o de molt a prop. Ens parla del seu passat com a aliat de l’últim Tsar de Rússia, de Francisco Franco o el comunista Mao, les seves discrepàncies amb Stalin… Tot des del sentit de l’humor d’un avi apolític però que odia el comunisme. Un llibre molt recomenable no només per la seva dossis d’història, sinó també per l’enorme plaer que comporta llegir-lo.

Aquest article s'ha publicat dins de General, HISTORIA CONTEMPORÁNEA, HISTORIA DE ESPAÑA SIGLO XX, PERSONAJES, SOCIEDAD i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a L’AVI DE 100 ANYS QUE ES VA ESCAPAR PER LA FINESTRA per Guillem de la E-41

 1. Clara Navarro Cardona diu:

  M’ha cridat molt l’atenció, sobretot quan explica la vida d’Allan, que participa en gairebé tots els esdeveniments del segle XX tot i no interessar-li gens la política. Té tractes amb Franco, Truman, Mao-tse-tung, Stalin i Churchill entre d’altres, i canvia el curs de la història més d’una vegada. És un llibre divertit i molt recomanable per als amants de la història.

 2. jnavar29 diu:

  Yo también lo he leído con gusto pero no me ha producido un gran impacto. Me parece una obra un poco tramposa porque me recuerda a la película Forest Gump, no sé si la habrás visto. En ella hay un hombre que está sentado en una parada de autobús y a cada persona que llega le explica parte de su historia salpimentada con momentos y personajes importantes de la historia de los EE.UU. Fíjate que él tiene muy poca capacidad intelectual y según se desprende, a Allan también le falta un hervor, por eso lo esterilizan. Además, en mi vida he visto a algunos ancianos de esa edad y no están para muchos trotes y menos para viajar por medio mundo. Ya sé que es el recurso típico de los best-sellers para que avances en la trama de la novela, pero no me ha emocionado.

  Tampoco desde el punto de vista literario me ha emocionado. Es una prosa ágil, sí, que va al grano, pero literariamente es muy pobre.

 3. Guillem E-41 diu:

  En parte quizás tampoco merece el éxito tan desmesurado que ha tenido, hay que se convirtió en el rey de vendas del pasado Sant Jordi. Quizás otros libros sean más divertidos y otros traten mejor la historia, pero el autor ha conseguido llamar mi atención y que me lo compre, así como engancharme en la lectura, que no es fácil. Es cierto que de un libro que ha vendido tanto se espera algo más; algo que no me ha llegado, que lo deja en un buen libro pero no es una obra maestra,

  A mí también me recordó mucho en este aspecto a Forrest Gump, y en el fondo me gusta esta fórmula, pero hay que reconocer que al final tantas “casualidades” acaban cansando, y que se espera una obra más realista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *