Activitats de formació El Gust per la Lectura 2011-2012

Tal com us avançàvem a començament de curs, les activitats de formació El Gust per la Lectura 2011-2012 adopten un format semipresencial, que consta d’aquestes parts:

Formació telemàtica al voltant de les propostes didàctiques del programa. Es planteja l’aproximació a les obres literàries objecte de les propostes literàries. Aquesta formació en línia té un caràcter introductori a les propostes didàctiques de cada nivell i està tutoritzada per les persones que les elaboren. 15 hores. Del 10 d’abril al 7 de maig. Informació disponible a partir del 19 de març.

La formació telemàtica tindrà lloc a l’entorn Odissea. És necessari disposar d’usuari de la XTEC per accedir-hi. Si no en teniu, en podeu demanar, per mitjà del vostre centre, des de la pàgina Identificació XTEC.

Jornada El Gust per la Lectura, consistent en conferències comunes, tallers sobre les propostes didàctiques, presentació d’experiències i treballs de grup. 5 hores. 27 d’abril. UAB.

Propostes didàctiques

Les propostes didàctiques estan constituïdes per dossiers didàctics sobre obres literàries, que el proper curs passen al concurs El Gust per la Lectura i, doncs, a l’aula. Abans, es presenten al professorat participant en la formació.

Les propostes didàctiques seleccionades per a aquesta edició són:

Primària

Poesia de Joana Raspall. Obres: Selecció de poemes (CI); Com el plomissol (CM); Font de versos (CS).

Rondalles d’Enric Valor. Obres: Joan Ratot (CI); La rabosa i el corb (CM); La mare dels peixos (CS).

Angela Sommer-Bodenburg. Obres: el petit vampir canvia de casa (CM); Històries de por (CS).

Secundària

Albert Casals: El món sobre rodes.

Lewis Carroll: Alícia al país de les meravelles.

Pere Calders: Cròniques de la veritat oculta.

Els dossiers didàctics corresponents a aquestes propostes aniran apareixent a la pàgina de Materials de diàctics d’El Gust per la Lectura. En aquesta pàgina podeu consultar tots els materials disponibles des del curs 1997-1998. Si busqueu un dossier o solucionari anteriors, podeu adreçar-nos un correu electrònic a la bústia de l’Espai LIC (lic arrova xtec.cat).

Inscripció

Inscriviu-vos-hi entre el 27 de febrer i el 12 de març. Inscripció tancada.

Inscripció Primària

Inscripció Secundària

15 thoughts on “Activitats de formació El Gust per la Lectura 2011-2012

 1. NEUS VENDRELL LEDO

  Hola!
  M’agrada molt aquesta iniciativa….Però també m’agradaria que es pogués traslladar a la FP, que encara sigui post-obligatori la gent llegeix poc….A veure si us animeu a traslladar-ho al post-obligatori!!

 2. vsanz

  Hola, Neus.
  El programa El Gust per la Lectura no és una proposta tancada quant a professorat i nivells educatius destinataris. S’indica que va adreçat a Primària, ESO i Batxillerat, però no exclou l’FP. També s’hi pot participar des dels cicles formatius.
  Els dossiers didàctics d’anys anteriors poden descarregar-se d’aquesta pàgina:

  http://www.xtec.es/lic/centre/professorat/prof_lleng_gust.htm

  Esperem que aquesta informació et sigui d’utilitat.

  Vicent Sanz

 3. Pingback: LIC SANT BOI DE LLOBREGAT » Blog Archive » ACTIVITATS DE FORMACIÓ “EL GUST PER LA LECTURA”

 4. Carmen Gutiérrez

  Bon dia!
  M’agradaria saber a quina hora és l’inici de la jornada presencial.
  Gràcies

  Carmen Gutiérrez

 5. MARIA CARMEN BAYO VIDAL

  Vicent:

  Sóc la Carme Bayo de Escola Joan Roca, avui tenim la sessió de cine fòrum, a veure que tal resulta. Estic treballant amb el grup de 4t “EL SECRET DE LA LENA”de Michael Ende.

  M’he apuntat al curs de formació, seguiré atentament la formació telemàtica però no sé si podrè assistir a la presencial si ho feu a Bellatera.

  Salutacions:

  Carme Bayo Vidal

 6. M. DOLORS SERRANO VARGAS

  Hola!
  Sóc una seguidora de les diferents edicions del Gust per la lectura i com la Carme m’he apuntat a l’edició 2011-12. Seguiré la formació telemàtica, però no crec que pugui assistir a les conferències, si es realitzen un dia laborable.
  Salutacions,

 7. Pingback: Taulell de suro » Blog Archive » El gust per la lectura

 8. mcano225

  Hola bona tarda, sóc la María Pilar i voldria saber quin dia i a quina hora es celebrarà la jornada presencial: El gust per la lectura. Disculpeu però és que ho he mirat i remirat i no ho trobo.
  Que passeu una bona tarda de diumenge.
  Salutacions!!!!!!!!!!!!!
  María Pilar

 9. a8920271 Post author

  Hola.

  Serà divendres 27 d’abril. Aquesta informació no constava a l’entrada del bloc, només a la pàgina d’inscripció. Gràcies per avisar. Ara ja la hi hem fet constar.

 10. SHANDRA TARRAFETA BOTELLO

  Bones, m´agradaria apuntar-me al curs, tot i això el dia 27 d´abril treballo a l´escola i visc a la Vall d´Aran, una mica lluny per desplaçar-me per un dia a Barcelona. Hi ha alguna solució? Gràcies. Espero la seva resposta.

 11. a8920271 Post author

  En relació a aquesta consulta, val la pena aclarir que, es pot seguir la part telemàtica sense haver d’assistir obligatòriament a la jornada. Només varia la quantiat d’hores certificades.

  Vicent Sanz

 12. mcererol

  Hola,
  Estic interessada a fer el curs però no m’és possible assistir a la jornada. És possible fer només la formació telemàtica? Em podeu confirmar que la formació telemàtica és de 15 hores?

 13. FRANCESCA DIAZ ROSA

  Jo, Paquita i una altra companya de l’escola, la Isabel, ens hem inscrit al programa els últims 5 anys i aquest també ho hem fet. Volem manifestar que aquest programa ens agrada molt, ens dona molta informació i idees per poder aplicar a l’escola. Ens agradarà provar aquesta novetat de fer la formació telemàtica i més participativa per part dels assistents, però veiem un greu problema: que la jornada presencial sigui en horari lectiu sense substitució per part dels assistents ja que s’ha de deixar cobertes les aules al nostre càrreg. Per aquest motiu no podrem assistir el dia 27 d’abril. El programa de la jornada pinta molt bé!

 14. a8920271 Post author

  Hola, mcererol.

  Sí que es pot fer la formació telemàtica sense assistir a la jornada. Confirmat que aquesta formació telemàtica certifica 15 h.

Deixa un comentari