Programa El Gust per la Lectura

gustlecturaEl programa El Gust per la Lectura té per objectiu global la formació de bons lectors i lectores. Es tracta que, al llarg de la seva formació educativa, els infants i els joves esdevinguin lectors competents, crítics i capaços de gaudir del plaer de la lectura.
El programa  ofereix formació i material didàctic al professorat, i estratègies i recursos per a la dinamització de la lectura, de manera que s’afavoreixi el desenvolupament de les competències literària i social i ciutadana. La dinamització de la lectura es porta a terme relacionant les obres literàries amb altres tipus de discursos, de formats artístics i d’activitats, amb la intenció que el fet lector, a més de proporcionar sensibilitat estètica i contribuir al creixement personal, esdevingui element potenciador del treball compartit i la construcció de la ciutadania.

Estructura

Formació 2011-2012

Material didàctic del programa

XVIII Concurs 2012 – 2013

8 thoughts on “Programa El Gust per la Lectura

 1. JOANA LLORDELLA ZAMORA

  No trobo el material del gust per la lectura d’enguany, el de secundària, concretament “Amb ulls de dona”
  Joana

 2. a8920271 Post author

  Aquest dossier estarà disponible durant el mes de juny a la pàgina de materials del programa.

 3. atendill

  Hola,
  quines són les escoles guanyadores del concurs del gust per la lectura d´aquest any? Es fa públic o bé els guanyadors ja han rebut la informació?
  Una altra pregunta, dins dels materials didàctics pel gust de la lectura pel curs vinent, es farà algun sobre la Christine
  Nöstlinger?
  Gràcies
  Àngels

 4. a8920271 Post author

  Gràcies per preguntar-ho. Massa ocupats com hem estat a organitzar l’acte de cloenda, tot seguit els publiquem.

  Efectivament, hi haurà un dossier didàctic dedicat a Christine Nöstlinger disponbile per aplicar a l’aula. us recomanem que, si teniu pensat d’aplicar-lo no desparofiteu l’oportunitat de participar en el concurs. De totes maneres, en aquesta edició la publicació de tots els dossiers s’està retardant. Esperem tenir-los disponibles a la tornada de les vacances.

 5. RUTH JOSEPH MUNNE

  He consultat la web del concurs del Gust per a la lectura i he trobat les lectures que es proposen per al curs 10-11, però encara no estan publicat els dossiers didàctics de dites lectures, així com la tasca que haurem de fer per presentar-nos al concurs. Sabeu quan hi estaran? L’estiu és un bon moment per a avançar tasca del curs vinent. Recomano la lectura d’Anna Tortajada, als alumnes de 2n d’ESO els va agradar molt i es pot treballar molt, les dues realitats ben diferents que descriu. L’autora a més és un encant!

  Ruth

 6. pcapdev2

  Algú em podria dir quines seran les lectures de “El gust per la lectura” per al curs 2012-2013? Gràcies!!

 7. Pingback: NOU CURS | UN MÓN DE MÀGIA. Escola Joan de Margarit – La Bisbal d'Empordà

Deixa un comentari