Una mà de contes en xarxa

Ja es pot visitar el web d’Una mà de contes, la coneguda sèrie de contes infantils emesa per TV3. A més de la reproducció dels contes, que estan ordenats seguint diferents criteris de cerca, el web presenta una sèrie d’utilitats que suposen un salt qualitatiu molt significatiu en l’aproximació a aquest gènere literari.

Aquesta variabilitat permet aproximar-s’hi des de diferents punts de vista: pel personatge que els protagonitza, per l’origen geogràfic del conte, per la tècnica artística que n’acompanya la narració, pel títol, per autor i per il·lustrador.

La reproducció de cada conte pot visualitzar-se per capítols. La locució pot fer-se en català, aranès i anglès (amb excepcions), acompanyada o no de subtítols en aquestes llengües de referència. El vídeo del conte consisteix en la combinació de narració i procés d’il·lustració en un mateix format audiovisual. El fet que la il·lustració es mostri en pla curt i només es vegin les mans de l’artista i la seva creació dóna lloc al títol de la sèrie.

A l’apartat Tallers, l’usuari pot triar entre fer un dibuix, retallar i compondre en papers virtuals, maquetar contes per editar en paper i posar subtítols als contes a partir de les llengües de referència.

A l’apartat Blog, s’hi pot trobar informació addicional sobre els contes, una utilitat per treballar la combinació de contes a partir d’imatges i una tria molt interessant d’enllaços sobre contes i literatura infantil. A més, en aquest apartat, també es recullen les aportacions dels usuaris.

Es tracta d’una eina multimèdia que permet una aproximació diferent al conte i proporciona un seguit d’utilitats que permeten incorporar la literatura infantil mitjançant les tecnologies de l’aprenentatge i el coneixement.

Deixa un comentari