TRANSFORMACIONS ECONÒMIQUES I SOCIALS AL PRIMER TERÇ DEL SEGLE XX


El primer terç del segle XX va estar marcat per la substitució de l’hegemonia mundial de la Gran Bretanya per la dels Estats Units que va estar vinculada a una profunda transformació energètica i tecnològica, la Segona Revolució Industrial amb la introducció de noves fonts d’energia, com el petroli i l’electricitat, i la incorporació de formes de producció en cadena com a nou sistema fabril.
L’economia espanyola es caracteritza per una tendència general al creixement, amb una lenta però important transformació de la seva base econòmica i social.
A Catalunya el ritme de creixement era més elevat i la seva industria es va diversificar amb la pèrdua de l’hegemonia de que havia gaudit el sector textil al segle XIX.
L’any 1930 Espanya presentava una notable dualitat, amb unes zones més industrials i modernes, però persistien territoris basats en una agricultura poc competitiva amb profundes desigualtats.
Treballarem a l’aula a partir de la següent presentació:

Podem ampliar el tema amb aquest resum:
[slideshare id=71750437&doc=transformacionseconmiquesisocials-170204084127&type=d]

Per últim, podem consultar l’esquema del llibre de text:
[slideshare id=71750698&doc=resum-tema09-vicens2bat-170204085905&type=d]

Aquest article s'ha publicat dins de Història d'Espanya, Història de Catalunya i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *